Yandex Metrica

Sitede Ara

Cezayirli temsilci BM'de ders verdi: 'İsrail Gazze'de masum sivilleri katlederken tolerans hayata geçirilemez'

Cezayirli temsilci BM'de ders verdi: 'İsrail Gazze'de masum sivilleri katlederken tolerans hayata geçirilemez'

Cezayir'in BM Daimi Temsilcisi Amar Bendjama, BMGK'de dünyaya adeta ders verdi. Uluslararası tehdit ve barış konusunda "tolerans ve hoşgörü"nün etkisinin ele alındığı oturumda konuşan Bendjama, "İsrail işgal güçleri Gazze'de aralarında kadın ve çocukların bulunduğu masum sivillere yönelik barbarca saldırılar düzenlerken tolerans hayata geçirilemez." ifadesini kullandı.

Dünya

15.06.2024, 02:01

Dünyadaki krizler karşısında 5 ülkenin söylediği sözler ve kaldırdığı eller nedeniyle işlevsiz bir kurum haline gelen Birleşmiş Milletler'de Cezayir temsilcisinin tavrı takdir topladı. Cezayir'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Amar Bendjama, BM Güvenlik Konseyi'nde "hoşgörü ve tolerans" konusunun ele alınmasıyla ilgili düzenlenen oturumda söz alarak tolerans ifadesinden burada bahsetmenin garip olduğunu söyledi ve İsrail'in Gazze'de yaptıklarını hatırlattı.

Arap Birliği'nden dikkat çeken Hizbullah kararı Arap Birliği'nden dikkat çeken Hizbullah kararı Haberi Görüntüle

"BURADA TOLERANS İFADESİNDEN BAHSETMEK BİRAZ GARİP"

Cezayirli temsilci, BMGK'de uluslararası hukuktan bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek burada BM Şartı'na saygı duyulmadığını kaydetti ve şunları söyledi: "İsrailli saldırganlar iki devletli çözümü reddederken, BM Şartı'nı kağıt öğütücüsünden geçirenler bulunurken ve BM'nin rolünü sorgularken toleransın sağlanamayacak." Bendjama, "Tolerans ifadesinden bu odada bahsetmek biraz garip. Burada her gün savaş, çatışma, kriz ve kıyımdan bahsediyoruz ve maalesef soykırımlardan, evet 21. yüzyılda gerçekleşen soykırımlardan." dedi.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Habere Tepki Ver

7

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading