CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'a hapishanede ziyaret: Birbirlerine kitap hediye ettiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'a hapishanede ziyaret: Birbirlerine kitap hediye ettiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP eski Eş Genel Başkanı ve terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'ı bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nde, ziyaret etti. Özel, ayrıca eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı da ziyaret etti.

Gündem

22.10.2024, 00:19

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin DemirtaşEdirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından dışarıda kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, Demirtaş'la birbirlerine kitap hediye ettiklerini söyledi. Selahattin Demirtaş'ın avukatları aracılığıyla kendisine bir çağrı metni verdiğini aktardı. Çağrı metninin çok şey söylediğini ifade eden Özel, "Eğer toplumsal barıştan bahsedeceksek bu işin esas sorumlusu bütün erkekler olarak kendimizden başlamalıyız. Kadınların, çocukların güvenli olmadığı bir ülkede toplumsal barış nasıl sağlanabilir?" dedi.

Ayyüce Türkeş kimdir? Ayyüce Türkeş kimdir? Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ'IN TÜM KİTAPLARINI OKUMUŞ

Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tüm kitapları okuduğunu da söyleyen Özgür Özel, tolumsl brışın hep birlikte sağlanacağını ifade etti ve şunları söyledi: "Ama emin olun Türkiye'de insanlar birbirini sevdikten, toplumsal barışı hep beraber içselleştirdikten sonra nasıl 100 yıl önce sonu çok güzel olmuştu, Türkler ve Kürtler, Türkiye'de yaşayan herkes, dedelerimiz hep beraber büyük bir işgali sona erdirmişler ve genç bir Cumhuriyet kurmuşlardı, yine sonu muhteşem olacak. Bu sefer ilk 100 yılda yapmadıklarımızı, yapamadıklarımız varsa hatalarımız, eksiklerimiz varsa hepsini hep birlikte onaracağız ve toplumsal barışı hep birlikte sağlayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Haberi Görüntüle

"DEMİRTAŞ ÖNEMLİ BİR AKTÖR"

Doğu ve Güneydoğu illerine yapacağı ziyareti de hatırlatan Özel, bu ziyaretlerin anlamlı olabilmesi için bugün yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu dile getirdi. Selahattin Demirtaş'ı demokratikleşme yolunda önemli bir aktör olarak gördüğünü ifade eden Özel, "Türkiye bir sorunu çözecekse, aşacaksa, geride bırakılacaksa, silahlar bırakılacaksa, analar ağlamayacaksa Türkiye hep birlikte kalkınmaya, güçlenmeye, zenginleşmeye, bunun için de önce ve önce demokratikleşmeye önem verecekse bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir. Ancak Demirtaş gibi bir aktörün öneminin altı da kalın kalın çizilmelidir." diye konuştu. Yorumcular Özel'in bu ziyaretini Doğu ve Güneydoğu illerine yapacağı ziyaret öncesi bir icazet alma olarak değerlendiriyor. 

Özel, cezaevine partisinin Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı ile geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading