CHP yönetimindeki Silivri Belediyesi'nden skandal karar: Kadınlara özel plajı ortak kullanıma açtı!

CHP yönetimindeki Silivri Belediyesi'nden skandal karar: Kadınlara özel plajı ortak kullanıma açtı!

CHP yönetimindeki Silivri Belediyesi, İstanbullu kadınların sıklıkla tercih ettiği kadınlara mahsus plajı ortak kullanıma açtı. 

Gündem

04.06.2024, 18:38

Yerel seçimlerden sonra skandal kararlara imza atan CHP'li belediyelerden olan Silivri Belediyesi tepki çeken bir karara imza attı. İstanbullu kadınların sıklıkla tercih ettiği Silivri Kadınlar Plajı artık karma olarak hizmet verecek.

İstanbullu kadınların sıklıkla tercih ettiği Silivri Kadınlar Plajı artık hem erkek hem de kadınlara açık olacak. Silivri Belediye Başkanı CHP'li Bora Balcıoğlu skandal kararı açıklarken "Kadınlarımızın özgürlüğünü sınırlandırmak isteyenlerle mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanarak İstanbullu kadınların kendilerine has plaja gitme özgürlüklerini elinden almış oldu. 

Diyarbakır 17 Ekim okullar tatil mi? Diyarbakır'da okullara 17 Ekim'de deprem tatili var mı? Diyarbakır 17 Ekim okullar tatil mi? Diyarbakır'da okullara 17 Ekim'de... Haberi Görüntüle

AKILALMAZ SÖZLER: BENİM ANNEM DE HACI 

CHP'li Balcıoğlu'nun almış olduğu bu karar CHP'nin tüm platformlarda haykırdığı 'özgürlük' anlayışıyla bağdaşmadığı için kafaları karıştırırken  Balcıoğlu, akılalmaz cümlelerine "Benim annem de hacı" sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Hangi kredi kartlarından alınacak? Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Hangi kredi kartlarından alınacak? Haberi Görüntüle

"İDEOLOJİK BİR KARAR"

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, Silivri Belediyesi tarafından Volkan Yılmaz döneminde Selimpaşa'da açılan Kadınlar Plajının; Bora Balcıoğlu tarafından kapatılmasını eleştirdi.

Sayın Başkan kadınlar plajıyla ilgili cevabınızdan anladığımız kadarıyla tamamen ideolojik olarak alınmış bir karar. ‘Kadınlarımızı özgürleştirecek', ‘kadınlarımızı ayrıştırmayı' gibi söylemlerden bu anlaşılıyor. “Atatürkçüyüz” dediniz. Hiçbir meclis üyesinin Atatürkçülüğünden kimsenin şüphe duymayacağı açıktır tekrar dile getirmemize de gerek olmadığını düşünüyorum. Burada bir ayrıştırma veya kadınları özgürleştirme karşıtı bir durum söz konusu değil. O plajı kullanan kadınlarımızın inançları gereği ortak kullanıma ait olan plajlara girmeme gibi bir durumu söz konusu. Bu bir gerçek. Biz o plajı kurarak bu kadınların da çocuklarıyla birlikte denize girmesi, güneşlenmesi için sosyal bir ortama katılması noktasında bir ortam yaratmış olduk.

Müritlerine gayrimenkul sattırıp kredi çektiriyordu! Foyası ortaya çıkan sahte mehdi hapsi boyladı Müritlerine gayrimenkul sattırıp kredi çektiriyordu! Foyası ortaya çıkan sahte mehdi... Haberi Görüntüle

"NEDEN BAŞKA SORUNLARLA İLGİLENİLMEDİ NEDEN KADINLAR PALJINA BÖYLE BİR HASSASİYET GETİRİLDİ"

Sadece Silivri'den değil çevre ilçelerden de ciddi bir taleple karşılaştık şezlong ve şemsiye ücreti dahi almadan. ‘Bununla ilgili şikayetler var’ diyorsunuz ama biraz evvel Celalettin Bey de bahsetti Selimpaşa'dan tutun Silivri'nin diğer tarafına kadar plajımız işgal altında ve bununla ilgili ciddi şikayetler söz konusu. Biraz evvelki konuşmamda da dile getirdim şunu merak ediyorum; yani oradaki şikayetler hemen işleme konuldu da diğer şikayetlerle ilgili niye bir şey yapmıyor? Kadınlar plajında hukukun uygulanması konusunda niye bir öncelik, hassasiyet gösterildi? Tek merak ettiğimiz bu. Adil bir şekilde bakarsınız izin var mı, yok mu İBB'nin plajlarında dahil olmak üzere yeni ücret tarifesi açıkladılar hangisinin izni var? Hangisi yasal ve bu kıyı kanununun korunması ile ilgili mevzuata uygun? Ben size söyleyeyim neredeyse hiçbiri uygun değildir! Niye bunlarla ilgili mesela işlem yapılmadı? Bizim merak ettiğimiz kısım o? Niye kadınlar konusunda böyle bir hassasiyet getirildi?”

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading