CHP'den Anayasa Mahkemesine ek MTV başvurusu: 'Daha fazla gecikmeden karar verilmeli'

CHP'den Anayasa Mahkemesine ek MTV başvurusu: 'Daha fazla gecikmeden karar verilmeli'

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 24 Temmuz'da, 7456 Sayılı Kanun'da yer alan "ek motorlu taşıtlar vergisi alınması" hakkındaki düzenlemenin iptali için AYM'ye başvurduklarını söyledi. Günaydın, AYM'nin başvurunun esastan görüşülmesini kararlaştırdığını hatırlatarak mahkemenin daha fazla gecikmeden bir karar vermesini beklediklerini belirtti.

Politika

23.01.2024, 22:24

CHP'den Anayasa Mahkemesine bir iptal başvurusu daha. Sık sık kanun iptali için AYM'ye başvuran CHP, 15 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7456 sayılı "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un bazı hükümlerinin iptali istemiyle bir kez daha Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Yavuz Ağıralioğlu'nun adresi İçişleri Bakanlığı! Meral Akşener'den 'hayırlı olsun' mesajı Yavuz Ağıralioğlu'nun adresi İçişleri Bakanlığı! Meral Akşener'den 'hayırlı olsun' mesajı Haberi Görüntüle

GÖKHAN GÜNAYDIN'DAN AÇIKLAMALAR

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisi adına yaptığı başvurunun ardından AYM önünde açıklamalarda bulunndu. Günaydın, 24 Temmuz'da, 7456 Sayılı Kanun'da yer alan "ek motorlu taşıtlar vergisi alınması" hakkındaki düzenlemenin iptali için AYM'ye başvurduklarını, AYM'nin başvurunun esastan görüşülmesini kararlaştırdığını hatırlatarak mahkemenin daha fazla gecikmeden bir karar vermesini beklediklerini belirtti. Gökhan Günaydın, bugün de 7456 Sayılı Kanun'da yer alan diğer düzenlemelerin iptali adına başvuru yaptıklarını dile getirdi.

CHP ihraç için kolları sıvadı: Gazeteci Ebru Küçükaydın Disiplin Kurulu'na sevk edildi CHP ihraç için kolları sıvadı: Gazeteci Ebru Küçükaydın Disiplin Kurulu'na... Haberi Görüntüle

"DEPREM KONUTLARI ÜCRETSİZ YAPILMALI"

Sosyal devlet ilkesinin deprem konutlarının ücretsiz yapılmasını öngördüğünü dile getiren Günaydın, "Düzenleme vatandaşa borçlandırarak, konut ve sanayi tesislerinin tekrar verilmesini, yapılmasını öngörüyor. Biz bunun da iptali için gerekli başvurumuzu yaptık." diye konuştu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanına petrol ürünlerinden alınan özel tüketim vergisini arttırma yetkisi veren düzenlemenin de iptalini istediklerini ifade eden Günaydın, "Biz yeni yasama yılı başlamışken Anayasa Mahkemesini vatandaşın önceliklerine uygun olarak hızlı bir çalışma temposu içerisinde uygun kararlar almaya davet ediyoruz. Daha adil bir Türkiye için daha eşit bir Türkiye için çalışmalarımız devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading