CHP'li büyükşehir belediyesinde gerginlik: Memurlar eylem yaptı, çevik kuvvet çağrıldı

CHP'li büyükşehir belediyesinde gerginlik: Memurlar eylem yaptı, çevik kuvvet çağrıldı

Yıllardır CHP'nin elinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde belediye memurları eylem yaptı. Yönetim ile TİS arasında görüşmelerde uzlaşı sağlanamadı. Eylem sırasında yaşanan gerginlik nedeniyle çevik kuvvet ekipleri belediyeye çağrıldı.

Gündem

13.06.2024, 01:56

Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait belediyelerde sıklıkla yaşanan kavgalardan biri daha bugün yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen; TİS görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Belediye yönetimi ile sendika arasında anlaşma sağlanamadı ve memurlar iş bıraktı. 

Esasında gerginliğin kaynağı belediye ymnetiminin sınırda teklif vermesi. Bunun üzerine eylem kararı alan memurlar Meclis Salonu önünde toplandı ve sloganlar atmaya başladı. 

Toog alev topuna döndü! Şanlıurfa'da yaşanan olay herkesi şok etti Toog alev topuna döndü! Şanlıurfa'da yaşanan olay herkesi şok etti Haberi Görüntüle

"CEMİL TUGAY NEREDE?"

"Bize ekmek yoksa size huzur yok", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Başkan nerede emekçiler burada", "Sadaka değil toplu sözleşme", "Emekçiler burada Cemil Tugay nerede?" şeklinde sloganları atılırken memurların toplantının yapılacağı salona girmek istemesi gerginliğe neden oldu. Bunun üzerine belediye önüne çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

"BARIŞI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BOZU"

Yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni suçlayarak belediye yönetiminin barışı tek taraflı olarak bozduğunu öne sürdü. Keleş, "Ancak bize sosyal denge tazminatını yasal sınırdan ödemeyi teklif ettiler. İzmir B.B. iş barışını tek taraflı bozmuştur. Bundan sonra buranın her metrekaresi bizim eylem alanımızdır. Bu teklifi bir gasp olarak değerlendiriyoruz ve cevabını alanlarda vereceğiz. CHP toplumsal sorunları dile getirmekle övünüyor. Emekçilerin, emeklilerin, çay üreticilerinin sorunlarından bahsediyorlar. Biz de destekliyoruz. Ancak iktidarda olduğu belediyelerde ilk iş olarak emekçilerin kazanılmış haklarına el koyuyorlar. Bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz." dedi.

Elfsborg hangi ülkenin takımı? Elfsborg kaçıncı sırada? Kadro değeri ne kadar? Elfsborg hangi ülkenin takımı? Elfsborg kaçıncı sırada? Kadro değeri ne... Haberi Görüntüle

ÇEVİK KUVVET ÇAĞRILDI

CHP'nin seçim öncesi verdiği sözlerini unuttuğunu belirten Keleş, CHP'ye yüklenerek "Emekçilerin yazını kara kışa çevirdiniz. Tüm ilçe belediyelerinde de benzer saldırılar var." ifadelerini kullandı ve eyleme başladıklarını söyledi. Saat 15.00'ten 17.30'a kadar memurların iş bıraktığını açıklayan Keleş, "Gerçekleşecek olan belediye meclisinde hak gasplarını protesto edeceğiz. Herkesi hollerin önüne davet ediyoruz." dedi. Bu andan sonra güvenlik görevlileriyle meclis salonuna girmek isteyen memurlar arasında arbede yaşandı. Arbedede bazı görevlilerin yaralandığı iddia edilirken olay yerine çevik kuvvet ekipleri davet edildi.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading