Sitede Ara

CHP'li Safranbolu Belediyesi'nde yardım kolisi skandalı: Depremzedeler için toplanan koliler seçmene dağıtıldı

CHP'li Safranbolu Belediyesi'nde yardım kolisi skandalı: Depremzedeler için toplanan koliler seçmene dağıtıldı

CHP'li Safranbolu Belediyesi bir skandala imza attı. 6 Şubat merkezli depremler için toplanan yardım kolilerinin 31 Mart seçimleri için seçmenlere dağıtıldığı ortaya çıktı.

Gündem

18.03.2024, 16:19

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karabük'te kazandığı tek belediye olan Safranbolu'da bir skandal patlak verdi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin  6 Şubat merkezli Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölge halkına gönderilmek üzere vatandaşların parasıyla hazırlanan yardım kolilerini 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler seçimleri için dağıttığı ortaya çıktı. Yardım kolilerinden bir kısmının CHP Erzin ilçe teşkilatına gönderildiği kalan kolilerin ise 1 yıl boyunca depolarda bekletildiği ve seçime kısa bir süre kala ortaya çıkarıldığı belirtildi. Safranbolu Belediyesi’nin CHP teşkilatına ulaştırdığı yardımların fotoğraflarını resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı, tepkiler üzerine paylaşımı silerek yok ettiği kaydedildi.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş: 23 Eylül 2024 altın fiyatları Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş:... Haberi Görüntüle

"YARDIM KOLİLERİ DEPOLARDA BEKLETİLDİ"

Bu skandalı gündeme taşıyan isim ise AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir oldu. Büyüközdemir, depremzedelere gönderilen yardım kolilerinin 10 Mart 2023 tarihinde yani 1 sene önce alındığını fakat deprem bölgesine ulaştırılmadığıı söyledi. Yardım kolilerinin aylarca depolarda bekletildiğini ifade eden Büyüközdemir, "6 Şubat 2023 tarihindeki depremde zarar gören depremzedelere yardım götürmek maksadıyla 10 Mart 2023 tarihinde yardım kolileri alınıyor. Fakat Safranbolu Belediyesi bunların bir kısmını göndermeyip bir kısmını satın alınan depolarda tutuyor. Sonrasında üzerinden bir ramazan geçiyor, 2023 ramazanında ihtiyaç sahiplerine vermiyorlar. Şimdi ise seçim yaklaşmışken Safranolulu seçmenin oyunu devşirebilmek için 1 yıldır depoda tutulan kolileri mahallelere dağıtmaya başlıyorlar." dedi.

Halil Ergün nasıl zayıfladı? Diyet mi yaptı ameliyat mı oldu? Halil Ergün nasıl zayıfladı? Diyet mi yaptı ameliyat mı oldu? Haberi Görüntüle

"TARİHİ GEÇMİŞ UNLAR AMBALAJLARINDAN ÇIKARTILIP ŞEFFAF POŞETLERE KONDU"

Yardım kolileriyle bir başka skandalı daha dile getiren Ali Büyüközdemir, tarihi geçmiş unların ambalajından çıkarılıp şeffaf poşetlere konulduğunu söyledi. Büyüközdemir, "Kolinin içerisindeki unların tarihi geçmiş durumda. Tarihi geçmiş unları paketinden çıkarıp şeffaf poşete koyuyorlar, dışına da Safranbolu Belediyesi’nin logosunun bulunduğu poşete koyup koliliyorlar." dedi.

Kaçak elektronik sigaralarla yakalanmıştı! CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün partisinden istifa etti Kaçak elektronik sigaralarla yakalanmıştı! CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün partisinden... Haberi Görüntüle

"ELİF KÖSE İDDİALARI REDDETMEDİ"

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin bu gerçekliği reddetmediğini belirten Büyüközdemir, "Belediye başkanı Elif Köse, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada bizim iddialarımızı inkar edemedi. ‘Biz ihtiyaç sahiplerine dağıttık’ diyor.  10 Mart 2023’te alınmış o erzaklar. Hadi diyelim deprem bölgesinde kimsenin erzak ihtiyacı kalmamıştı, Safranbolu’da da geçtiğimiz yıl ramazan ayı idrak edildi. Neden o ramazan kolileri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmadı da 1 yıl bekletilip seçime 25 gün kala o koliler dağıtılıyor?" dedi.

Habere Tepki Ver

0

1

13

0

0

0

0

1

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading