CHP'nin itirazı reddedildi: O ilde MHP'li başkan mazbatasını alacak

CHP'nin itirazı reddedildi: O ilde MHP'li başkan mazbatasını alacak

Kırklareli'nde CHP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Yeniden bir inceleme yapan kurul, bir sandıkta MHP'nin oylarının başka partiye yazıldığını fark etti. O oyların eklenmesiyle MHP'nin adayı Derya Bulut'un aldığı 21 bin 173 oy 21 bin 287'ye yükseldi.

Gündem

17.04.2024, 12:58

Kırklareli'nde 31 Mart'ta yapılan seçimi Milliyetçi Hareket Partisi adayı Derya Bulut kazanmıştı. Sonuçlara Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan itirazı değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına yer olmadığına hükmetti. 

Cuma günleri tatil olacak mı? Okullar 4 gün mü oluyor? Cuma günleri tatil olacak mı? Okullar 4 gün mü oluyor? Haberi Görüntüle

OY FARKI DAHA DA ARTTI

CHP'nin yazdığı itiraz dilekçesinde geçersiz oyların sayısının fazla olduğu belirtilmiş ve 200 sandıkta oyların yeniden sayılması talep edilmişti. 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde MHP adayı Derya Bulut, 21 bin 173 oyla belediye başkanlığını CHP'nin adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun önünde tamamlamıştı. Kesimoğlu ise 20 bin 770 oy almıştı. 

Bu arada yeniden yapılan incelemede İlçe Seçim Kurulu yetkilileri bir sandıkta yapılan hatayı fark etti. MHP'nin oylarının bir başka partiye yazıldığı farf edilince oylar Bulut'a eklendi ve Bulut'un oyları 21 bin 287'ye yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading