Yandex Metrica

Sitede Ara

Cihat Yaycı'dan İstanbul ve Kıbrıs işgalini hedefleyen Yunanistan'a: Daha 1830'da devlet kurdun, sen kimsin! (Megali İdea nedir?)

Cihat Yaycı'dan İstanbul ve Kıbrıs işgalini hedefleyen Yunanistan'a: Daha 1830'da devlet kurdun, sen kimsin! (Megali İdea nedir?)

Mavi Vatan doktrininin kurucusu müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanistan'ın Megali İdea hedefleri konusunda Türk milletini uyarıyor: "Batı Anadolu'nun işgalini, Kıbrıs'ta Yunan hakimiyetini, tüm adalara sahip olmayı ve İstanbul'da Vatikan benzeri bir devlet kurmayı planlıyorlar."

Savunma

26.07.2024, 13:28

Mavi Vatan doktrininin kurucusu ve Mavi Vatan haritasının çizeri müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanistan ile Fener Rum Patrikhanesi'nin hedefleri konusunda Türk milletini uyarmayı sürdürüyor. 

Youtube kanalı Logos yayınına katılan Yaycı, 1700'lü yılların sonundan beri Yunan zihnine yön veren 'Megali İdea' kavramını masaya yatırdı. 

Bu fikrin Batı Anadolu'nun işgalini, İstanbul'da ekümenik devlet kurulmasını ve Kıbrıs'ın da tamamen Yunanistan hakimiyeti altına girmesini hedeflediğini söyleyen Yaycı, şunları söyledi:

Cihat Yaycı, Logos yayınına katıldı.

"Yunan devlet anlayışı Megali İdea'ya göre kurulmuştur. 1790'lardan itibaren, 1821'de Mora isyanı ve orada Müslüman Türklere yönelik soykırım, 1830'da Yunan devletinin kurulması ve daha sonra adaların alınması, Batı Trakya'nın işgali ve Batı Anadolu'nun işgali girişimleri vs... 

Bunların hepsi 1790'larda ortaya çıkmış olan Megali İdea çerçevesindedir. Yunanistan asla bundan vazgeçmez. Yunanlılar bunun gerçekleşeceğini düşünüyor. 

Megali İdea'nın maddelerinden biri şudur: Adalar Denizi'ndeki tüm adalara sahip olmak... Neredeyse hepsini şu veya bu şekilde almışlardır. Birinci Dünya Savaşı'nda, Balkan Savaşı'nda, İkinci Dünya Savaşı'nda İtalyanlardan aldırtıp kendilerine verdirtmişlerdir." 

Mısır Türkiye'den savaş gemisi, SİHA ve çok sayıda füze alacak: Tank modernizasyonu da gündemde Mısır Türkiye'den savaş gemisi, SİHA ve çok sayıda füze alacak:... Haberi Görüntüle

ONLAR İÇİN ASIL MESELE İSTANBUL'U ALMAKTIR

"İkinci hedef Batı Anadolu'nun Yunan toprağı olmasıdır. Bunlar Bizans İmparatorluğu kurmaya çalışırlar. Batı Anadolu'yu 1919'da işgale kalkmadılar mı bunlar? 9 Eylül 1922'de biz denize dökene kadar işgal etmediler mi? Neye göre yaptılar bunu? Megali İdea...

Bir şey daha söyleyeyim; amaç Batı Trakya'nın tümünü almaksa, Batı Trakya'nın bir kısmı Bulgaristan'ındır. Ama allem etmiş kullem etmiş ve orayı da almışlardır. 

Şimdi asıl mesele İstanbul'u almaktır. İstanbul'u nasıl alacaklar? İşte bu 'patrikhane' meselesiyle. Bir patrik devleti... 'Ekumenicopolis' diyorlar. Bunun haritalarını da yayınladılar. Burada özerk ve bağımsız Vatikan türü bir devlet kurulmasını istiyorlar. 

İstanbul'da Vatikan tarzı yapılanma hedefini gösteren harita.

Bizim Türk milletinde bazılarını kandırması kolay; "Efendim, ekümenikliği bir Türkiye lehinde kullanabiliriz, Türkiye'ye diplomatik güç katar" gibi bir anlayış içindeler. 

Geçenlerdeki skandal malum; Dışişleri Bakanının karşısına adam paçavra bayrak koydu, 'ekümenik patrik' yazdı, devletmiş gibi konferansa katıldı, bildiriye de imza koydu; biz çok tepki gösterince imzayı geri çektiler." 

Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Haberi Görüntüle

BU HEDEFLERİ HİÇ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ 

"Megali İdea'daki en önemli hedeflerden biri de Kıbrıs adasının Yunanistan'a bağlanmasıdır. Kıbrıs sorunu denilen şey de aslında adanın Yunanlaşması ve Yunanistan'a bağlanıp bağlanmaması meselesidir. 

Adada Yunan yönetimi olmadığı sürece ya da Yunanistan'a bağlanmadığı sürece Kıbrıs sorunu denilen sorun varolacak. Çünkü bu da Megali İdea'nın bir parçasıdır. 

1830'da devlet kurdun, sen kimsin daha yahu! Devleti nasıl kuruyor? İngiltere, Fransa, Rusya vasıtasıyla kuruyor. Daha dakika bir, gol bir: Kıbrıs Yunanistan'a bağlansın dediler. Yani o günden bugüne hiç vazgeçmiyorlar. 

Türkiye çok dikkat etmelidir; bu yayılmacılık, bu revizyonizm, Yunan devlet anlayışının genlerinde vardır. Bundan asla vazgeçmezler. 

Hatta 'solcu' Çipras şunu demişti: Benden öncekiler bu politikayı değiştirmedi, ben de değiştirmem, değişteremem; benden sonrakiler de değiştiremez. Sonra Miçotakis geldi, 'sağcı'. O da değiştirmedi, çünkü bu bir devlet politikası." 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading