Sitede Ara

Çılgın siparişi duyurdular: Tam tamına 20 Eurofighter Typhoon satın alınacak!

Çılgın siparişi duyurdular: Tam tamına 20 Eurofighter Typhoon satın alınacak!

Almanlar donanmasının gücüne güç katmak için eskiyen Tornado uçaklarını Fransız Dassault Rafale tasarımlı Eurofighter Typhoon jetleriyle değiştiriyor. Başbakan Scholz, çılgın siparişini duyurarak tam tamına 20 Eurofighter satın almak için kollarını sıvadı.

Dünya

07.06.2024, 16:08

Berlin'de düzenlenen savunma fuarında birbirinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Fuarın gözdesi haline gelen 500 kilometre menzilli kızılötesi RCM² füzesinin ardından Airbus firması da fuarda konsept uçağını sergileyerek ilgileri üzerine toplamayı başardı. Airbus, ayrıca uçak gövdesi için yapay zeka yetenekleri geliştirmek üzere Alman yapay zeka girişimi Helsing ile yeni bir işbirliği yaptığını duyurdu.

Wingman olarak bilinen yeni uçak, Alman Hava Kuvvetleri'nin gelişen operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak üretildi. Airbus'a göre, platformun Eurofighter Typhoon gibi insanlı savaş uçaklarıyla birlikte çalışarak düşmanlara karşı gelişmiş kabiliyet ve hava üstünlüğü sağlaması amaçlanıyor.  Airbus ayrıca Wingman'ın insanlı bir savaş uçağı pilotundan talimat alabilme yeteneğinin olacağını ve döngüde insan protokolüne bağlı kalacağına dikkat çekti.

ILA Berlin Hava Fuarı'nda ilk kez sergilenen insansız savaş uçağı: Wingman

Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da gerçekleşecek Haberi Görüntüle

ALMANLAR DONANMASINI GÜÇLENDİRİYOR

Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada Almanya'nın Airbus'tan (AIR.PA) 20 Eurofighter jeti daha satın alacağını duyurarak Alman donanmasının gücüne güç katacaklarının vurgusu yapıldı. NATO üyesi Almanya, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği geniş çaplı saldırıların ardından donanmasını kuvvetlendirmek için savunmaya daha fazla harcama yapıyor. 

Scholz, Berlin'in hemen dışında düzenlenen ILA hava fuarının açılışında yaptığı konuşmada silah üretim kapasitesinin korunması ve genişletilmesi konusundaki kararlılıklarına vurgu yaptı. Almanlar, tanesi 124 milyon dolardan 20 adet Eurofighter Typhoon jeti almak için kollarını sıvadı.

Avrupa Birliği yapımı çok rollü savaş uçağı: Eurofighter Typhoon

İsrail'in ağır bombardımana tabi tuttuğu Lübnan'ın Başbakan Mikati konuştu: 'Uluslararası toplumu net tavır almaya davet ediyorum' İsrail'in ağır bombardımana tabi tuttuğu Lübnan'ın Başbakan Mikati konuştu: 'Uluslararası... Haberi Görüntüle

TORNADO YERİNE EUROFIGHTER TYPHOON GELİYOR

Eurofighter Typhoon, Airbus, BAE Systems ve Leonardo'dan oluşan bir ekip tarafından üretilen çok amaçlı, süpersonik, kanard delta kanatlı, çift motorlu, Avrupa'nın çok uluslu avcı uçağı olarak biliniyor. Ortak bir holding şirketi olan Eurofighter Jagdflugzeug GmbH projenin başında.

Daha önce Alman hükümeti ve Airbus Defence & Space, Kasım 2020'de Alman Hava Kuvvetleri Luftwaffe'ye 38 yeni Eurofighter uçağı üretmek ve tedarik etmek üzere bir anlaşma imzalamıştı. Airbus, Münih yakınlarındaki Manching'de bulunan tesislerinde bu uçakların teslimatı için montajda adeta sona geldi.

Alman donanmasının gücüne güç katacak bu karar, Almanya'nın modası geçmiş Tornado uçaklarını Eurofighter Typhoon jetleriyle tamamen değiştirmeye çalıştığını kanıtlar nitelikte. Scholz, Eurofighter jetlerinin üretildiği Manching kasabasının kapasite kullanımını artırma sözü vererek Airbus ve Manching üretim tesisi de dahil olmak üzere tüm tedarik zincirini güvence altına alınacağını dile getirdi.

İlginçtir ki bu duyuru, Eurofighter konsorsiyumunun Eurofighter Typhoon savaş uçaklarına ilişkin ekonomik etki çalışmasında uçaklar için yüzlerce olası satış öngörülmesinden birkaç hafta sonra geldi.

Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, 4.5 nesil, çift motorlu, kanart delta kanatlı, çok rollü savaş uçağı olarak biliniyor. Tasarımını Fransız Dassault Rafale,  İsveçli Saab Gripen ve Rus MiG 1.44 uçaklarından esinlenerek yapmıştır. Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleriyle çok yönlü savaş uçakları arasına girmeyi başarmıştır.

Habere Tepki Ver

17

2

2

2

1

1

2

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading