Yandex Metrica

Sitede Ara

Çin askerinden Belarus çıkartması! Nakliye uçağı yüzlerce piyadeyi Minsk'e bıraktı

Çin askerinden Belarus çıkartması! Nakliye uçağı yüzlerce piyadeyi Minsk'e bıraktı

Resmi bilgilere göre Çinli askerler ortak terörle mücadele tatbikatı için Belarus'a geldi . Minsk Savunma Bakanlığı Telegram kanalında yaptığı duyuruda, manevranın 8-19 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Dünya

08.07.2024, 00:58

Batı'yı Belarus'a tehdit olarak gören Alexander Lukashenko, Çin askerini "terörle mücadele tatbikatı" için ülkesine çağırdı. 

Başlangıçta planlanan tatbikatlarla ilgili hiçbir ayrıntı yoktu. Olaya karışan Çinli askerlerin kesin sayısı bilinmiyor. Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan fotoğraflar, üç haneli sayıda askeri taşıyabilen bir Çin nakliye uçağını gösteriyor.

Savunma Bakanlığı, "Ortak eğitim, deneyim alışverişine yardımcı oluyor, Belarus ve Çin birimleri arasındaki işbirliğini geliştiriyor ve ortak birlik eğitimi alanında Belarus-Çin ilişkilerinin daha da geliştirilmesinin temelini atıyor." dedi.

Film setinde dehşet! Facianın eşiğinden dönüldü: Kontrollü patlama kontrolden çıktı Film setinde dehşet! Facianın eşiğinden dönüldü: Kontrollü patlama kontrolden çıktı Haberi Görüntüle

PUTİN'İN ORTAĞI

Belarus ile Batı, özellikle de Ukrayna ile gergin olan ilişkiler son dönemde kötüleşmişti. Alexander Lukashenko defalarca Batı'yı ülkesine yönelik bir tehdit olarak tasvir etti. Kremlin lideri Vladimir Putin'in en yakın müttefiki, Rusya'nın ülkesine taktiksel nükleer silahlar yerleştirmesine izin verdi.

Belarus yakın zamanda Ukrayna sınırındaki askerlerini artırdı ve bunu komşu ülkenin provokasyon iddialarıyla meşrulaştırdı. Kiev ise Minsk'in tehdit altında olduğunu düşünüyor; Rus birlikleri 2022'de Ukrayna'ya düzenlediği saldırı sırasında da Belarus topraklarından ülkeye giriş yapmıştı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading