Çin hücuma geçti! Yapay Zeka savaşında yeni bir cephe açıldı

Çin hücuma geçti! Yapay Zeka savaşında yeni bir cephe açıldı

Yapay Zeka savaşları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Çin yeniden hücuma geçerek birçok veriyi çalmaya çalıştı. OpenAl, bu saldırıya yönelik çalışmalarıyla Çin'e fırsat vermedi. 

Teknoloji

10.10.2024, 12:18

OpenAI, geçtiğimiz günlerde Çin bağlantılı bir grubun çalışanlarına yönelik bir kimlik avı saldırısı yapıldığı hakkında açıklamada bulundu. Pekin'deki art niyetli bir grubun ABD'nin önde gelen yapay zeka şirketlerinden hassas bilgileri çalmak istediklerine dair endişeleri olduğunu tekrar gündeme getirdiler.

Yapay zeka şaşırtmaya devam ediyor: 162 bin bilinmeyen virüs keşfedildi: Sağlık dünyası tehdit altında! Yapay zeka şaşırtmaya devam ediyor: 162 bin bilinmeyen virüs keşfedildi:... Haberi Görüntüle

MÜŞTERİ GİBİ DAVRANDILAR

Yapay zeka girişimi OpenAI, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu yılın başlarında SweetSpecter adlı, Çin​ merkezli olduğu düşünülen bir grubun saldırısına uğradıklarını belirttiler. OpenAI'nin ChatGPT​ kullanıcısı gibi davranarak müşteri destek e-postaları gönderilerek yapıldığı açıklandı.

Türkiye'ye 400 milyon dolarlık yatırım! Birçok kişi bu sayede iş bulabilecek Türkiye'ye 400 milyon dolarlık yatırım! Birçok kişi bu sayede iş... Haberi Görüntüle

ÇİN SAVAŞI KAZANMADI

E-postalarda zararlı yazılım ekleri bulunması ve eklerin açıldığında SweetSpecter'ın ekran görüntüleri almasını sağlayacaktı. Bu sayede veri sızdırılmasına olanak tanınabilecekti. Ancak OpenAI, bu girişimi fark ettikleri için başarısız sonuçlandığını açıkladı.

OpenAI, "Güvenlik ekibimiz, bu hedefli kimlik avı kampanyasında hedef alındığı düşünülen çalışanlarla temasa geçti ve mevcut güvenlik kontrollerinin e-postaların şirket hesaplarına ulaşmasını önlediğini tespit etti" dedi.

YouTube, kullanıcılara erişim sorunu yaşattı! Dünya genelinde hesaplar yanlışlıkla yasaklandı YouTube, kullanıcılara erişim sorunu yaşattı! Dünya genelinde hesaplar yanlışlıkla yasaklandı Haberi Görüntüle

ABD VE ÇİN ARASINDA BÜYÜK GERGİNLİK

Bu açıklama, ABD ve Çin arasında yapay zeka üstünlüğü için yaşanan yüksek riskli mücadelenin siber güvenlik açısından risklerin büyük olduğuna dikkat çekiyor. Bu olaya örnek olarak, Mart ayında, eski bir Google mühendisi Çinli bir firma için yapay zeka ticari sırlarını çalmakla suçlanmıştı.

Çin hükümeti, ülkedeki örgütlerin siber saldırılar gerçekleştirdiği yönündeki ABD'nin iddialarını defalarca reddetti. Bu iddialları dış taraflara karşı karalama kampanyası olarak yapıldığını söyledi.

Apple bu cihazları satıştan kaldırıyor! Artık satın alamayacağınız 5 modeli belli oldu Apple bu cihazları satıştan kaldırıyor! Artık satın alamayacağınız 5 modeli... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA KONUSUNDA ERİŞİM YASAĞI

OpenAI, bu kimlik avı girişimini en son tehdit istihbarat raporunun bir parçası olarak açıkladı. Dünya genelinde operasyonlarla mücadele çabalarının açıklandığı raporda, dünya genelinde etki operasyonlarıyla mücadele çabalarını OpenAI, kodlama yardımı, araştırma yapma gibi görevler için yapay zekayı kullanan İran ve Çin bağlantılı grupların hesaplarını kapattığını da açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading