Çin'de Kudüs zirvesi! Filistinli gruplarlar duyurdu: Anlaşma yakın!

Çin'de Kudüs zirvesi! Filistinli gruplarlar duyurdu: Anlaşma yakın!

Çin'de toplanan Filistinli gruplar,  Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altındaki tüm güçlerin "kapsamlı bir ulusal birliğe" ulaşma ve geçici uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaşmaya "varmak üzere" olduklarını bildirdi. 

Dünya

24.07.2024, 00:01

Pekin hükümetinin daveti üzerine başkente toplanan Filistinli 14 ulusal grup, 2 gün süren toplantının ardından bir bildiri yayımladı. 

Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi Haberi Görüntüle

"ANLAŞMAYA YAKINIZ"

Söz konusu bildiride anlaşmaya yakın olduklarını ifade eden Filistinli gruplarr, "Ulusal gruplar, FKÖ çatısı altındaki tüm Filistin güçlerini ve gruplarını içeren kapsamlı bir Filistin ulusal birliğe ulaşma ve Birleşmiş Milletler kararlarına ve 194 sayılı karara uygun olarak, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması, geri dönüş hakkını garanti altına alınması esaslarına bağlılık konusunda anlaştı." ifadelerini kullandı.

Pekin'deki toplantılara Fetih, Hamas, İslami Cihat, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin bulunduğu 14 grup katıldı.

20 milyon insanın ölümüne sebep olan Sırp ajan! O suikast her şeyi değiştirdi! 20 milyon insanın ölümüne sebep olan Sırp ajan! O suikast... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: ÖNEMLİ BİR ADIM

Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamada bulunan Hamas, "ulusal birlik yolunda önemli bir adım" olduğunu açıkladı.

Filistinli grupların 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde Çin'in başkenti Pekin'de yaptığı toplantıya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Hamas'ın Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, Pekin'de Filistinli gruplar tarafından üzerinde anlaşmaya varılan bildirinin, "Filistin'in ulusal birliğine ulaşması yolunda önemli bir adım" olduğunu belirtti.

Bedran, bildirinin oluşmasında Çin'in gösterdiği "büyük çabadan" ötürü teşekkür ederken, ABD'nin Filistinli gruplar arasındaki anlaşmaya karşı çıktığını vurguladı.

Bedran, Filistinli gruplar tarafından imzalanan bildirinin en önemli noktasının "Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkını yönetecek, yeniden inşa faaliyetlerini denetleyecek ve seçim koşullarını hazırlayacak bir Filistin ulusal mutabakat hükümetinin kurulması olduğunu" ifade etti.

One Direction üyesi Liam Payne hayatını kaybetti! Ölmeden önce yaptığı paylaşım görenleri şaşırttı One Direction üyesi Liam Payne hayatını kaybetti! Ölmeden önce yaptığı... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Filistinli siyasi oluşumların Pekin Toplantısı'nda kabul ettikleri bildiri hakkında yazılı açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki saldırılarının tüm şiddetiyle devam ettiği, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te baskınların daha da yoğunlaştığı mevcut koşullarda, Filistin'de siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti daha artmıştır. Pekin'de kabul edilen bildiride kayıtlı adımların hayata geçirilmesini ve Filistin'de siyasi birliğin sağlanmasına yönelik uzun zamandır ülkemizin de katkılarıyla devam eden gayretlerin bir an evvel olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz" denildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading