Yandex Metrica

Sitede Ara

Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni

Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni

Küçük çocuklar riskli olduğunu bilmedikleri için yerde gördükleri her şeyi ağzına atıyor. Küçük piller ise bu noktada en çok yaşanan ev kazalarından biri. Yapılan araştırmalara göre anne babalar böyle bir durumda çocuğu acil servise götürene kadar düzenli aralıklarla bal yedirmeli. İşte pil yutan çocuğa bal yedirmenin şaşırtan faydası. 

Sağlık

26.07.2024, 17:35

Küçük çocuklar henüz kendi güvenliklerini sağlayamadığından bu konuda ebeveynlerin sıkı takibi şart. 

Yerde veya masalarda buldukları her şeyi ağızlarına götürdükleri için ne yazık ki boğulma veya ciddi yaralanma tehlikesi oluyor. 

Piller ise çocukların yuttukları en riskli yabancı maddelerden biri. 

Tıp dünyasını heyecanlandıran gelişme! Tedavisi olmayan beyin kanseri 1 saatte teşhis edilebilecek Tıp dünyasını heyecanlandıran gelişme! Tedavisi olmayan beyin kanseri 1 saatte... Haberi Görüntüle

PİL YUTAN ÇOCUĞA BAL VERİN

Kulak burun boğaz uzmanlarından oluşan bir ekip yaptıkları araştırma neticesinde küçük pil yuttuktan sonra çocuğa bal yemenin ciddi yaralanmaları azalttığını dile getiriyor. 

Laboratuar hayvanlarında elde edilen bulgulara dayanan araştırma, bu gıdanın yüksek derecede yakıcı pillerden kaynaklanan hastalık ve ölüm oranlarını önemli ölçüde azaltabileceğini öne sürüyor.

Ceviz sadece beyni çalıştırmıyormuş! Erkeklerin bir numaralı derdine karşı adeta ilaç Ceviz sadece beyni çalıştırmıyormuş! Erkeklerin bir numaralı derdine karşı adeta... Haberi Görüntüle

Buzula saklanmış virüsler bulundu! İnsanlara bulaşma potansiyeli var Buzula saklanmış virüsler bulundu! İnsanlara bulaşma potansiyeli var Haberi Görüntüle

YUTTUKTAN SONRAKİ 2 SAAT ÇOK KRİTİK

Pediatrik Kulak Burun Boğaz Uzmanı Ian N. Jacobs'a göre pilin yutulmasından sonraki iki saat içinde ciddi hasar meydana gelebileceğinden, yutma ve çıkarma arasındaki süre, yemek borusu yaralanmasını azaltmak için harekete geçilmesi gereken kritik bir zaman.

Boyutları, şekere benzeyen şekilleri ve parlak metalik yüzeyleri nedeniyle düğme piller, onlarca yıldır yeni yürümeye başlayan çocuklar için risk oluşturuyor. 

Pil, tükürük ve yemek borusu dokusuyla reaksiyona girdiğinde, dokuyu çözen, hidroksit açısından zengin, alkalin bir çözelti oluşturuyor. 

Çok fazla şekerli gıda tüketen kadınların sonu o hastalık! Tedavisi yok ve öldürüyor Çok fazla şekerli gıda tüketen kadınların sonu o hastalık! Tedavisi... Haberi Görüntüle

ÇOCUKTA HANGİ BELİRTİLER ORTAYA ÇIKIYOR?

Düğme pili yutan çocuklarda boğaz ağrısı, öksürük, ateş, yutma güçlüğü, ağızdan yetersiz alım veya gürültülü nefes alma semptomları ortaya çıkabiliyor. 

Bu, özofagus delinmesi, ses teli felci ve hava yolunda veya büyük kan damarlarında erozyon gibi ciddi komplikasyonlara neden olabiliyor. 

Pilin çıkarılması ne kadar uzun sürerse, bu çocuklar için, özellikle de yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda deneyimli anestezist ve endoskopistlerin bulunduğu hastanelere erişimi olmayanlar için risk o kadar yüksek oluyor. 

Çoğu kadın tehlikenin farkında değil! Bilmeden yapılan bu hata adet düzenini alt üst ediyor Çoğu kadın tehlikenin farkında değil! Bilmeden yapılan bu hata adet... Haberi Görüntüle

Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse... Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse... Haberi Görüntüle

EKİP BİRÇOK İÇECEK DENEDİ

Araştırma ekibi, hem evde hem de klinik ortamda bu yaralanmaları hafifletmeye yönelik başarılı müdahaleleri belirlemek ve bunların etkinliğini canlı bir hayvan modelinde, bu durumda laboratuvar domuzlarında test etmek istedi. 

Araştırmacılar, doku ile pil arasında koruyucu bir bariyer oluşturabilecek ve sert alkalin seviyelerini nötrleştirebilecek lezzetli, daha viskoz sıvılar aradı. 

Ekip, laboratuvar deneylerinde meyve suları, gazlı içecekler ve spor içecekleri gibi yaygın ev içecekleri de dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri taradı.

Çalışma, bal ve sukralfatın pil yaralanmasına karşı en koruyucu etkileri gösterdiğini, yaralanmaları daha lokalize ve yüzeysel hale getirdiğini gösterdi.

Aynı ekip daha önce limon suyu gibi zayıf asidik sıvıları test etmişti. 

Ancak birçok çocuk limon suyu içmekten hoşlanmadığından bal kullanılması tavsiye ediliyor. 

Jacobs konuyla alakalı şunları söyledi:

"Bizim önerimiz, çocuk hastaneye ulaşmadan önce düzenli aralıklarla bal verilmesi, hastane ortamındaki klinisyenlerin ise pili çıkarmadan önce sukralfat kullanması."

Ünlü diş hekimi gençleri uyardı: Sahte diş tellerinden uzak durun! Korkunç bir şeye yol açıyor Ünlü diş hekimi gençleri uyardı: Sahte diş tellerinden uzak durun!... Haberi Görüntüle

Bir saatte 4 litre süt içmek! Kuru tarçın yutmak! Meydan okumalar hayatı tehdit ediyor! Aklı olan bunları denemez Bir saatte 4 litre süt içmek! Kuru tarçın yutmak! Meydan... Haberi Görüntüle

BALIN ETKİSİNİ VİDEO İLE GÖSTERDİ

Çocuk Doktoru Elif Pınar Bayındır Çakır da sosyal meyda hesabından bu konuya değindi. 

Bir video ile balın bu tarz olaylarda nasıl bir öneme sahip olduğunu gösteren Çakır annelere şu uyarıları yaptı: 

Acil servise giden kadar:

  • Çocuğu kusturmayın
  • Bir şey yedirip içirmeyin
  • Bir yaş üzeri ise 2 çay kaşığı bal verin. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading