Çukurova Uluslararası Havalimanı açıldı mı? Uçuşlar başladı mı?

Çukurova Uluslararası Havalimanı açıldı mı? Uçuşlar başladı mı?

Türkiye havacılık sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak  Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete alınıyor. Dev havalimanının bölgede 5 milyonun üzerindeki vatandaşın ulaşımını kolaylaştırması bekleniyor. Peki Çukurova Uluslararası Havalimanı açıldı mı? Uçuşlar başladı mı?

Gündem

08.08.2024, 16:53

Bölgenin en önemli yatırımlarından biri olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılması uzun zamandır heyecanla bekleniyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dev hava limanı projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bölge vatandaşlarının hava ulaşımına kolay erişmesini sağlayacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın yılda 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi. 

Fatih’te yaşanan cinayeti fırsata çevirdiler: Biber gazı ve elektroşok cihazlarına fahiş zam Fatih’te yaşanan cinayeti fırsata çevirdiler: Biber gazı ve elektroşok cihazlarına... Haberi Görüntüle

ÇUKUROVA HAVALİMANI AÇILDI MI?

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 Ağustos saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı açılış töreni ile hizmete alınacak. Bakan Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 5 milyonun üstündeki vatandaşa hizmet vereceğini ifade etti. 

Kredi alanlar burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredisi alanlar tekrardan burs başvurusu yapabilir mi? Kredi alanlar burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredisi alanlar tekrardan... Haberi Görüntüle

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA UÇUŞLAR BAŞLADI MI?

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın, Türkiye'nin 58. hava limanı olarak 10 Ağustos'ta hizmete girecek.  Uraloğlu, konuya dair yaptığı değerlendirmede "Şimdi de ülkemizin 58. havalimanı olarak adını tarihe yazdıran bölgesel havalimanı niteliğindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı 10 Ağustos saat 15.00'te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete açacağız." dedi.

TRT 1 şifresiz frekans 2024 | Galatasaray-PAOK maçı TRT1'den nasıl izlenir? TRT 1 şifresiz frekans 2024 | Galatasaray-PAOK maçı TRT1'den nasıl... Haberi Görüntüle

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ 

Yılda 8 milyon yolcu kapasiteli ve 110 bin metrekare terminal alanı bulunan havalimanının 3 bin 500 metre uzunluğa sahip ve 60 metre gövdeli ana pistine en geniş gövdeli uçaklar da iniş yapabilecek.

Çukurova Uluslararası Havalimanı, başta Mersin ve Adana ile Osmaniye ve Niğde'ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet edecek.

Bölge ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına da katkı sağlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading