Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü: Konu Arnavutluk'taki FETÖ okulları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü: Konu Arnavutluk'taki FETÖ okulları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile telefonda görüştü. Görüşmede ikili ilişkilerke beraber FETÖ'nün Arnavutluk'taki eğitim, sağlık ve dini kurumlar içindeki yapılanması ele alındı.

Gündem

08.08.2024, 19:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye dair ayrıntılar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açıklandı. Başkanlıktan yapılan açıklamada ikili arasında yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel ve küresel konular konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede iki ülke ilişkilerinin ileri düzeyde seyrettiğini, ticari, ekonomik, askeri temaslarla savunma sanayisindeki işbirliğinin atılacak adımlarla daha da güçleneceğini vurguladı belirtildi.

Erdoğan'ın ayrıca Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasının son bulması konusunda Edi Rama öncülüğündeki hükümetin gayretlerinin sonuç vereceğine inandığı vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta FETÖ'nün eğitim, sağlık ve dini kurumlardaki yapılanmasına da dikkat çekti. 

'Teğmen yemini' paylaşımına tepki gösterenlere Sema Silkin Ün'den cevap: Ne kastettiğim gayet açık 'Teğmen yemini' paylaşımına tepki gösterenlere Sema Silkin Ün'den cevap: Ne... Haberi Görüntüle

ŞUBAT AYINDA TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 27 Şubat'ta Ankara'ya gelmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, ülkedeki FETÖ yapılanmasına değinmiş ve "Arnavutluk'un FETÖ ile mücadeledeki hassasiyetini biliyoruz. Örgütle mücadelemiz artarak sürecek.İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Ziyarette ayrıca iki ülke arasında 6 anlaşmaya imza atılmıştı. İmzalanan anlaşmalar şunlar:

- TRT İle Arnavutluk Radyo Televizyonu Arasında İş Birliği Protokolü,

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Medya Ve Enformasyon Ajansı Arasında Medya Ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı,

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Arasında Ormanların Ve Korunan Alanların Sürdürülebilir Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı,

- Arnavutluk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Çerçeve Anlaşması,

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Bakanlar Konseyi Arasında Kalkınma İşbirliği ve Arnavutluk'taki TİKA Program Koordinasyon Ofisinin Statüsüne İlişkin Anlaşma,

- Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanlığı Arasında Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading