Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya medyasının manşetlerini süsledi: NATO'da meydan okuyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya medyasının manşetlerini süsledi: NATO'da meydan okuyor!

NATO zirvesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya medyasını deyim yerindeyse salladı. Newsweek 'Erdoğan neden Ukrayna ve Gazze'de Biden'dan ayrılıyor?' başlıklı özel bir haber yayınladı, Politico Türkiye'yi NATO'nun 'kötü çocukları' arasında saydı. İsrail medyası ise beklendiği gibi 'onay' mesajını öne çıkardı.

Dünya

12.07.2024, 10:55

Washington'da geçekleştirilen NATO zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan damga vurdu. Erdoğan'ın verdiği mesajlar dünya çapında yankı buldu.

Uluslararası haber ajansı AFP, Washington'daki açıklamaları "Erdoğan NATO-Rusya çatışmasına karşı uyarıyor' başlığıyla dünyaya servis etti.

Siyonist 'Ot biçme' kod adlı katliama başladı! Çocuklar özel hedef: Batı Şeria ikinci Gazze mi oluyor? Siyonist 'Ot biçme' kod adlı katliama başladı! Çocuklar özel hedef:... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN MEYDAN OKUYOR

Amerikan Newsweek dergisi, özel haberini 'Erdoğan neden Ukrayna ve Gazze'de Biden'dan ayrılıyor?' başlığıyla sundu, İsrail'e destek veren ABD liderinin müttefiki Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkileyici muhalif sesiyle yüzleştiğini yazdı.

Ankara'nın Ukrayna'daki savaşta NATO'daki müttefiklerinden derin şekilde ayrıştığını dile getiren Newsweek, buna karşın Erdoğan'ın Avrupa'da onlarca yıl sonra ortaya çıkan ölümcül savaş sırasında Kiev ve Moskova'yı masaya getirmeyi başaran az sayıda dünya liderinden biri olduğunu hatırlattı.

"Bugün, Erdoğan NATO'da hakim olan Rus lideri dışlama mantığına meydan okuyor" diyen dergi, Türk liderin ayrıca İsrail'in Gazze'de yürüttüğü işgale dair ABD'yi keskin şekilde eleştirdiğini belirtti.

Milyarderler buradan arsa alıyor! Bilim insanları açıkladı: Dünyanın sonu geldiğinde bu 5 ülke ayakta kalacak! Milyarderler buradan arsa alıyor! Bilim insanları açıkladı: Dünyanın sonu geldiğinde... Haberi Görüntüle

"NATO'NUN KÖTÜ ÇOCUKLARI"

Amerikan Politico dergisi 'NATO'nun kötü çocukları: Türkiye ve Macaristan kendi oyunlarını oynuyor' başlıklı haberinde Ankara ve Budapeşte yönetimlerinin Donald Trump'ın başkanlığına hazırlandığını, 32 üyeli dünyanın en büyük savunma ittifakında kendi rotalarını çizdiğini yazdı.

İki ülkenin de ABD'nin başkenti Washington'daki zirveye pazarlığa hazır olarak geldiğini savunan Politico, Türkiye ve Macaristan'ın Rusya ile flört edip Ukrayna'yı sınırlı bir şekilde desteklediğini ileri sürdü. Dergi ayrıca, Ankara ve Budapeşte'nin NATO'nun öncelikleriyle sıklıkla çatışan bir dış politikaya sahip olduğunu iddia etti.

İsrail medyasından Jerusalem Post, 'Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'le işbirliği girişimlerine onay vermeyeceğini söylüyor' başlığını attı, Times of Israel de benzer şekilde 'Erdoğan artık Türkiye'nin İsrail'le NATO işbirliğini onaylamayacağını söylüyor' başlığını tercih etti.

El Arabiya ise 'Erdoğan, NATO-Rusya çatışmasından endişe duyduğunu ifade ediyor' başlığını seçti.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading