Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Yeni sosyal yardım ödemesi yolda! Vatandaşlık maaşı verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Yeni sosyal yardım ödemesi yolda! Vatandaşlık maaşı verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerden önce müjdesini verdiği Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması ile ilgili araştırmalar sürerken çalışmalarda sona gelindiği ifade edildi.

Ekonomi

23.01.2024, 21:17

Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın konuya ilişkin çalışmalarında sona gelindiği belirtiliyor. Peki vatandaşlık maaşı nedir, vatandaşlık maaşından kimler faydalanabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinden önce açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde yer alan vaatlerden biri de  Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması idi. Bu uygulama vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, vatandaşlık maaşı ne kadar olacak?

Borsa güne nasıl başladı? İşte 09.10.2024 çarşamba günü BIST 100 açılış verileri... Borsa güne nasıl başladı? İşte 09.10.2024 çarşamba günü BIST 100... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLIK MAAŞI NEDİR?

Vatandaşlık maaşı nedir, sorusu son zamanların en çok merak edilenleri arasındaki yerini korurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlık maaşı desteği için çalışmalara devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasının başlatılması planlanıyor. Bu uygulama ile, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak para yardımı yapılacak.

Türk-Arap iş dünyası İstanbul'da bir araya geliyor Türk-Arap iş dünyası İstanbul'da bir araya geliyor Haberi Görüntüle

VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

Vatandaşlık maaşı desteğinin tutarı, ödemelerin ne zaman verileceği ve başvuru detayları ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması, ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlayarak onların yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve yoksullukla mücadele etmeyi hedeflemektedir. Bu uygulama ile, aileler daha rahat bir yaşam sürebilecek ve çocukların eğitim ve sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceklerdir.


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading