Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı programı başlıyor! Bakan Göktaş detayları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı programı başlıyor! Bakan Göktaş detayları açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, seçimden önce açıklanan "Vatandaşlık Maaşı" uygulaması ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

Ekonomi

18.02.2024, 15:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce müjdesini verdiği "Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı" uygulaması ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan kritik bir açıklama geldi. 

Seçimden önce AK Parti Seçim Beyannamesi ile duyurulan "Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı" uygulamasının kısa sürede hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Devletten destek alan ihtiyaç sahibi ailelerin refahını arttırmaya yönelik bir çalışma olduğu belirtilen "Vatandaşlık Maaşı" ile ilgili konuşan Bakan Göktaş hanelerin belirli bir gelir düzeyini söz konusu uygulama garanti altına alacaklarını söyledi. 

Halkbank'tan emeklilere dev müjde! SGK destekli kredi fırsatı: Başvuranın hesabına yatacak Halkbank'tan emeklilere dev müjde! SGK destekli kredi fırsatı: Başvuranın hesabına... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLIK MAAŞI UYGULAMASI BAŞLIYOR

Açıklamada Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi'ni söz verildiği gibi devreye alacaklarını belirten Göktaş, şöyle devam etti:

"Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız. Kadınlara, çocuklara, engellilere ve yaşlılara yönelik, ihtisaslaşmış barınma ve bakım hizmetlerini geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. Barınma, bakım ve rehabilitasyon kuruluşlarının nitelik ve niceliğini artıracağız. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nın etkin uygulanmasını ve 5. Ulusal Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarını uygulamaya geçireceğiz.

Bu kez cebiniz yanacak! Sigara fiyatlarına 10 TL birden zam! Wınston, Camel, Parlement, Malboro ne kadar oldu? Bu kez cebiniz yanacak! Sigara fiyatlarına 10 TL birden zam!... Haberi Görüntüle

"KADINLARIN İŞ KURMA SÜREÇLERİ KOLAYLAŞTIRILACAK"

Kadınların toplumsal hayattaki ve karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini artıracağız. Örgün eğitim kademelerinin tamamında kız çocuklarının net okullaşma oranı ile kadınlarda okuryazarlık oranını yüzde 100 seviyesine ulaştıracağız. Kadınların, iş kurma ve geliştirme süreçlerini kolaylaştıracak, e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını teşvik edecek, kooperatifler yolu ile güçlendirilmelerini sağlayacağız."

Vatandaşlık Maaşı ile ilgili müjdeli haberi binlerce vatandaş bekliyordu. Bakan Göktaş'ın açıklaması ile birlikte binlerce vatandaş Vatandaşlık Maaşı başvurularının yapılacağı tarihleri bekliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading