Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali çaktı! Marlboro, Parliament, Winston, Kent sigara paketlerine zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali çaktı! Marlboro, Parliament, Winston, Kent sigara paketlerine zam

Son dönemde ekonomik sıkıntılar ve artan bütçe açığı, hükümeti köklü çözümler aramaya yöneltti. Şimdi ise sürpriz bir gelişme yaşandı. Sigara fiyatlarına büyük bir zam yapılacağı iddiası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tütün açıklaması ardından geldi. Marlboro, Parliament, Winston, Kent sigara paketlerine zam ciddi oranlarda bekleniyor.

Ekonomi

10.06.2024, 16:01

Son günlerde sigara fiyatlarına yönelik zam haberleri tekrar gündeme geldi. Üretici şirketlerin maliyet artışlarını dengelemek veya kârlarını artırmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu fiyat artışları, Temmuz ayındaki zam miktarıyla karşılaştırıldığında oldukça sınırlı kalacak gibi görünüyor. Sigaranın Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yasal olarak Ocak ve Temmuz aylarında, önceki altı aylık üretici enflasyonu (ÜFE) oranında artırılıyor. Yılın ilk beş ayında ÜFE'nin yüzde 17,87 olarak gerçekleşmesi ve yılın ilk yarısında artışın yüzde 20'nin altında olmayacağının kesinleşmesi, Temmuz ayındaki ÖTV artışının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Son olarak Marlboro, Parliament, Winston, Kent sigara paketlerine zam yapılabileceği gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Çiftçinin sıkıntısı giderilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Çiftçinin sıkıntısı giderilecek Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİ ÇAKTI

Ayrıca geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tütün açıklaması dikkat çekti. Açıklamas sonrası Marlboro, Parliament, Winston, Kent sigara paketlerine zam ciddi oranlarda zam bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milyarlarca dolarlık hacmiyle sigara endüstrisinin, çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini hedef aldığını görüyoruz. Tütün endüstrisi, yeni ürünlerle ve kanuni boşluklardan da faydalanarak insanların hayatı pahasına kazancına kazanç eklemektedir." dedi.

Fiyatlar otomatik olarak artacak! O tarihe dikkat: Sigara ve alkole dev zam yolda! Fiyatlar otomatik olarak artacak! O tarihe dikkat: Sigara ve alkole... Haberi Görüntüle

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Zamlı sigara fiyatlarıyla birlikte, en popüler markaların güncel fiyatları da büyük ilgi görüyor. İşte 2024 yılı Mayıs ayı itibarıyla güncel sigara fiyatları:

JTI Grubu:

Winston Dark Blue & Deep Blue: 63 TL

Winston Slender: 63 TL

Winston: 65 TL

Winston Slims: 68 TL

Winston Xsence: 70 TL

Camel Slender: 59 TL

Camel Deep Blue: 61 TL

Camel Black & White: 61 TL

Camel Yellow & Brown: 64 TL

LD Slims: 59 TL

LD: 59 TL

Monte Carlo Slender: 58 TL

Monte Carlo: 58 TL

Camel Yellow 100 (Gram): 140 TL

Philip Morris Grubu:

Marlboro Edge: 65 TL

Marlboro Edge Blue/Sky: 65 TL

Marlboro Touch: 66 TL

Marlboro Red/Touch: 67 TL

Parliament Aqua Blue Slims: 70 TL

Parliament: 69 TL

Parliament Midnight Blue: 67 TL

Muratti Rosso: 65 TL

Muratti Blu: 64 TL

Lark: 64 TL

Chesterfield: 63 TL

L&M: 63 TL

Marlboro Roll 50: 80 TL

BAT Grubu:

Kent D Line Blue, Grey: 65 TL

Kent Dark Blue Long Switch, Dark Blue: 60 TL

Kent D Blue Long, Grey Long Range Blue, Grey: 61 TL

Kent Slims: 67 TL

Rothmans: 57 TL

Tekel 2000: 56 TL

Tekel 2001: 60 TL

Viceroy: 60 TL

Pall Mall: 61 TL

Maltepe & Samsun: 61 TL

KT&G:

Raison Reserv Blue (King Size): 57 TL

Raison Reserv Gray (King Size): 57 TL

Raison T Black (King Size): 58 TL

Esse Brown (Süper Slim): 63 TL

Esse Blue (Süper Slim): 63 TL

Esse Xmell (Süper Slim): 65 TL

Esse Black (Süper Slim): 65 TL

Esse White (Süper Slim): 65 TL

Esse Reserv (Süper Slim): 67 TL

Milyonların gözü temmuz ayında! Kıdem tazminatı için son karar verildi! Emekli vatandaşların beklediği haber geldi! Milyonların gözü temmuz ayında! Kıdem tazminatı için son karar verildi!... Haberi Görüntüle

SİGARA NASIL BIRAKILIR?

Sigarayı bırakma niyeti taşıyan herkes için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Yaşınız ne olursa olsun, sigaraya olan bağımlılığınızı yenerek vücudunuzdaki olumsuz etkilerden kurtulmanız mümkündür. İlk adım olarak, psikolojik olarak hazır hissetmek önemlidir; bu karar aldıktan sonra süreç daha hızlı ilerler. Beslenme alışkanlıklarınızı ve sosyal yaşamınızı düzenleyerek sigaradan tamamen kurtulabilirsiniz. Sigarayı bırakmadan önce tüketimi azaltmak da süreci kolaylaştırabilir.

Gün içinde artan nikotin isteğiyle başa çıkmak, bağımlılığı olanlar için zorlayıcı bir durumdur. Kararlılık noktasında sıkıntı yaşayanlar için çevrelerinden destek almak önemlidir. Uzman rehberliğinde bir tedavi planı oluşturulmalı ve düzenli kontroller yapılmalıdır. Süreç boyunca, yakın çevrenin desteği önemlidir. Uzman görüş, çevresel destek ve kararlılıkla sigarayı bırakmak mümkündür.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading