Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna Hersek paylaşımı! Türkiye'den yardım eli: 'Bölgeye yardımlarımızı ulaştırıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna Hersek paylaşımı! Türkiye'den yardım eli: 'Bölgeye yardımlarımızı ulaştırıyoruz'

Türkiye, sel felaketinin yaşandığı Bosna-Hersek'e yardım elini uzatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarının olduğu yardımların Bosna-Hersek'e gönderileceğini açıkladı.  

Gündem

07.10.2024, 00:33

Türkiye, kardeş Bosna Hersek'te meydana gelen sel ve heyelan felakatinin ardından harekete geçti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Bosna-Hersek'e Türkiye'den yapılacak yardımları açıkladı. "AFAD'ımız, Kızılay'ımız ve TİKA'mızla ülkemizin merhamet ve şefkat elini Bosna-Hersekli kardeşlerimize uzatıyoruz" diyen Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, 40 kişiyi arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği Jablanica ve Konjic kenti ile Fojnica başta olmak üzere acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarını içeren yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz.

Prof. Dr. Naci Görür uyardı: işte Marmara depremi için revize edilen oran! Prof. Dr. Naci Görür uyardı: işte Marmara depremi için revize... Haberi Görüntüle

"KARDEŞLERİMİZİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İlk etapta 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1.050 battaniye, 1.130 gıda kolisi ve kumanya, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, 2 su paleti, hijyen seti, klima, buzdolabı ve içme suyu tedarikiyle bu zor günlerinde kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz.

Selden etkilenen tüm Bosna-Hersekli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading