Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçıya müjde: Döviz bozdurma zorunluluğu inecek

Haliç Kongre Merkezi'nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihracatçıya müjdeli haberi verdi. Erdoğan, ''Bir müjdemiz var. İhracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Düzenleme Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.'' dedi.

Gündem

08.06.2024, 15:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan, enflasyonda en zor dönemin artık geride kaldığını belirterek "Ekonomi programımızın ilk yılı geçiş yılıydı ve bu dönemi başarıyla tamamladık. Şimdi programın sonuçlarını daha net göreceğimiz yeni bir döneme dezenflasyon sürecine giriyoruz." ifadelerini kullandı.

İihracatçıya müjdeli haberi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir müjdemiz var. İhracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Düzenleme Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

İhracatçılarımızı ticaret diplomasisinin akıncıları, Türk ekonomisinin yurt dışındaki sancaktarları olarak görüyoruz. İhracatı ülke sathına yaydık, ihracat yapmayan ilimiz kalmadı. 2002'de bir haftada yaptığımız ihracatı artık 1 günde gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında 48 ilimizde ilk 1000 ihracatçı firma arasına girebilecek ölçüde ihracat yapan firmamız bulunuyor.

CHP'den skandal adım! AK Parti seçmenine hakaretler savuran Dilruba, Özgür Özel'in onur konuğu CHP'den skandal adım! AK Parti seçmenine hakaretler savuran Dilruba, Özgür... Haberi Görüntüle

''İHRACATTA TARİHİ REKOR KIRDIK''

Mayıs ayı itibarıyla yıllıklandırılmış ihracatımız 260,1 milyar dolar ve bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artışla yine rekor kırdı. İthalatımızdaki düşüş eğilimi mayıs ayında da devam etti. İthalatımız mayıs ayında yıllık bazda yüzde 10,3 oranında geriledi. 24,1 milyar dolarlık mayıs ayı ihracatımız, tarihin en yüksek mayıs ayı ihracat değeri olarak kayıtlara geçti. İlk beş ayda mal ihracatında net 4,6 milyar dolar artış sağladık.  Bu rekor yeni bir rekoru da beraberinde getirmiştir. Mayıs ayı ihracatımız aynı zamanda tüm ayların en yüksek aylık ihracat değeri oldu.

Rüştü Onur Atilla ile Nez neden ayrıldı? Güldür Güldür İbrahim ile birlikte olan Nez'den ayrılık açıklaması geldi! Rüştü Onur Atilla ile Nez neden ayrıldı? Güldür Güldür İbrahim... Haberi Görüntüle

İHRACATÇIYA MÜJDE

Yılın ilk üç ayında hizmet ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artış göstererek, 19,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyüme stratejimizle 2024'te bu desteği 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bir müjdemiz var. İhracatlarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Bu düzenleme pazartesiden itibaren geçerli olacak.

İzmir'de 3 çocuğu kurşuna dizilen anneden yürek yakan sözler İzmir'de 3 çocuğu kurşuna dizilen anneden yürek yakan sözler Haberi Görüntüle

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Bundan 3 ay önce seçim meydanlarında olmadık sözler verenler, bugün verdikleri sözleri tutmak yerine sadece milleti oyalamanın yollarını arıyor. Şehirlerine hizmet etmesi gerekenler sadece hısım akrabaya çalışıyor. Tutamayacağımız sözler vermedik. Önceliğimiz bu ülkeye hayat pahalılığı sorunundan temelli kurtarmaktır. 

Siyonist israil ordusu başından vurdu: Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi şehit oldu! Siyonist israil ordusu başından vurdu: Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi... Haberi Görüntüle

"EKONOMİDE İLK YILIN KARNESİ ÇOK İYİ"

Türk ekonomisi emin adımlarla hedefine ilerliyor. Ekonomide ilk yılın karnesi oldukça iyi geldi. Programımız tıpkı öngördüğümüz doğrultuda meyvelerini veriyor. Önceliğimiz ülkeyi hayat pahalılığı sorunundan temelli kurtarmaktır. Enflasyonu düşürmek için para maliye ve gelirler politikalarını uyum içinde yürütüyoruz. 2024 yılı genelinde net dış talebin pozitif katkı vereceği yüzde 4'e yakın dengeli bir büyüme öngörüyoruz. Büyümede kalitenin arttığı, kompozisyonun özellikle iyileştiği bir döneme adım atmış bulunuyoruz. Türkiye ekonomisi bu sürecin sonunda çok farklı bir lige yükselecektir. Belirsizliklerden kurtulduğumuzda bu yeni dönemin başaktörü Türkiye olacaktır.

9 Eylül Antalya'da otobüsler bedava mı? Bugün otobüs, tramvay (Antray) ücretsiz mi? 9 Eylül Antalya'da otobüsler bedava mı? Bugün otobüs, tramvay (Antray)... Haberi Görüntüle

"ENFLASYON TEK HANEYE İNECEK"

Enflasyonda en zor dönemin artık geride kaldığına inanıyoruz. Şimdi programın sonuçlarını daha net göreceğimiz yeni bir döneme dezenflasyon sürecine giriyoruz. Enflasyon tek haneye inecek. Türkiye ekonomisi bu sürecin sonunda çok farklı bir lige yükselecektir. Merkez Bankamızın döviz rezervleri 143,6 milyar dolara yükseldi. Türkiye'nin şaha kalkmasını istemeyenlere prim vermeyelim, biz işimize bakalım.

 

 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading