Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan TCMB rezervleri değerlendirmesi: 4 yıl sonra ilk kez pozitif bölgede

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan TCMB rezervleri değerlendirmesi: 4 yıl sonra ilk kez pozitif bölgede

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankasının swap hariç net rezervlerinin 4 yıl aradan sonra ilk kez pozitif bölgeye geçtiğini söyledi. 

Ekonomi

06.06.2024, 21:13

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının net rezervlerinin artışını değerlendirdi. Rezervlerdeki artışan dikkat çeken Yılmaz, swap hariç net rezervlerinin 4 yıl aradan sonra ilk kez pozitif bölgeye geçtiğini vurguladı. 

Türk ekonomisine olan güvenin artmasına vurgu yapan Yılmaz, "Artan güven, iyileşen risk primi, azalan cari açık ve hızlanan dış kaynak girişiyle, önümüzdeki dönemde daha da artmasını beklediğimiz rezervlerimiz, dezenflasyon sürecini hızlandırarak, ekonomik istikrar ve sürdürülebilir büyümemize katkıda bulunacaktır." ifadesini kullandı.

Merkez Bankası rezervlerinin artışını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile değerlendiren Yılmazi Türkiye'nin finansal ve makroekonomik istikrarı güçlenirken, rezervlerin artmaya devam ettiğini kaydetti.

BORAN Balkan rüzgarı alacak! Milli obüsler o ülkenin envanterine giriyor BORAN Balkan rüzgarı alacak! Milli obüsler o ülkenin envanterine giriyor Haberi Görüntüle

"4 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ POZİTİF BÖLGEYE GEÇMİŞTİR"

Yılmaz, açıklamasında "Merkez Bankası brüt rezervleri 143,6 milyar dolar seviyesine yükselmiş, swap hariç net rezervler yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk kez pozitif bölgeye geçmiştir. Uluslararası kaynak girişinin hızlanması, ihracat gelirlerimizin artması ve yurtiçi yatırımcının dövize yönelik talebinin azalmasıyla birlikte Merkez Bankasının rezerv biriktirme süreci hızlanmıştır. Artan güven, iyileşen risk primi, azalan cari açık ve hızlanan dış kaynak girişiyle, önümüzdeki dönemde daha da artmasını beklediğimiz rezervlerimiz, dezenflasyon sürecini hızlandırarak, ekonomik istikrar ve sürdürülebilir büyümemize katkıda bulunacaktır." ifadelerine yer verdi. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading