Yandex Metrica

Sitede Ara

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den Avrupa itirafı: Aynı hataya düşmemeliyiz

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den Avrupa itirafı: Aynı hataya düşmemeliyiz

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, 1930'lu yılların hatasına yeniden düşmek istemediklerini belirtti. Frederiksen, “Avrupa olarak savunma ve güvenliğimiz için yeteri kadar para harcamadık. Soğuk Savaş’ın bitiminden sonra Danimarka ve diğer Avrupa ülkeleri savunma harcamalarını düşürdü. 1930’lu yılların hatasına yeniden düşmemeliyiz ve saldırgan Rusya’yı caydırmak için savunma sanayiimizi güçlendirmeliyiz.” açıklamasında bulundu.

Dünya

14.03.2024, 20:43

Geçtiğimiz günlerde Rusya ile savaşta ihtiyacı olduğu gerekçesiyle tüm topçu silahlarını Ukrayna'ya bağışlamaya karar verdiklerini açıklayan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'den yeni bir çıkış geldi.

Türk denizaltısını batıracağız! Yunan basını yine masal anlatıyor: PİRİREİS'i Romeo vuracak! Türk denizaltısını batıracağız! Yunan basını yine masal anlatıyor: PİRİREİS'i Romeo... Haberi Görüntüle

''BAĞIMLI HALE GELDİK''

“Özgürlüğün bir bedeli vardır. Son 30 yıldır bedel ödemedik. Halklarımızla bunu konuşmalıyız.” diyen Mette Frederiksen, “Çok saf davrandık, Batı’da sadece daha da zengin olmaya odaklandık, bu nedenle de bağımlı olmamamız gereken ülkelere bağımlı hale geldik.'' ifadelerini kullandı.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Haberi Görüntüle

''SAVUNMA VE GÜVENLİĞİMİZ İÇİN YETERİ KADAR PARA HARCAMADIK''

NATO Genel Sekreterliği için adı geçen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, sözlerinin devamında “Avrupa olarak savunma ve güvenliğimiz için yeteri kadar para harcamadık. Soğuk Savaş’ın bitiminden sonra Danimarka ve diğer Avrupa ülkeleri savunma harcamalarını düşürdü.” dedi.

Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Haberi Görüntüle

''RUSYA'YI CAYDIRMAK İÇİN SAVUNMA SANAYİİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ''

1930'lu yılların hatasına yeniden düşmek istemediklerini belirten Mette Frederiksen, ''1930’lu yılların hatasına yeniden düşmemeliyiz ve saldırgan Rusya’yı caydırmak için savunma sanayiimizi güçlendirmeliyiz.” açıklamasında bulundu.

 

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading