Yandex Metrica

Danimarka Kralı'ndan bayrak jesti: Göstericilere balkondan Filistin bayrağı sallayarak destek verdi

Danimarka Kralı'ndan bayrak jesti: Göstericilere balkondan Filistin bayrağı sallayarak destek verdi

Danimarka Kralı 10. Frederik, İsrail karşıtı göstericilere Filistin bayrağı sallayarak destek verdi. Kralın bu görüntüsü sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

Dünya

19.05.2024, 11:59

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto ediliyor. Hemen hemen her gün düzenlenen gösterilerin hedefinde İsrail ve onun saldırgan ve uzlaşmaz politikaları var. Gazze'yi 7 ayda yerle bir eden ve bunun için şimdiye kadar hiçbir bedel ödemeyen işgal devleti, uluslararası toplumun uyarılarını da ABD'den aldığı destekle duymazdan geliyor. Neredeyse tüm ülkeler tarafından uyarılan soykırımcı güç, işlediği suçun cezalandırılmayacağına güvenerek yeni katliamlar yapmaktan geri durmuyor. İsrail'in bu katliamı ve soykırımı önceleyen saldırgan politikaları dünyada geniş katılımlı gösterilerle protesto edilse de şimdiye kadar onları suç işlemekten alıkoyamadı. 

Bebeğini doğar doğmaz öldürdü! 17 yaşındaki genç kızdan kan donduran itiraf! Bebeğini doğar doğmaz öldürdü! 17 yaşındaki genç kızdan kan donduran... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN BAYRAĞI KRALIN ELİNDE

Bu gösterilerden biri de bugün Danimarka'da düzenlendi. Başkent Kopenhag'da binlerce kişinin katıldığı gösteriye Kral 10. Frederik de eşlilk etti. Eline Filistin bayrağı alıp Kopenhag Sarayı'nın balkonunda sallayan kralın bu jesti kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Sosyal medyada rekor sayıda paylaşılan bu görüntüden hoşlanmayanlar da vardı. İsrail yanlısı bazı hesaplar, Danimarka'da yaşayan Yahudilerin artık güvende olmadığını dile getirip algı oluşturmaya çalıştı.

AB soykırımcı iki İsrailli bakan için harekete geçti! Aşırı sağcı bakanlar için 'yaptırım' talebi AB soykırımcı iki İsrailli bakan için harekete geçti! Aşırı sağcı... Haberi Görüntüle

DANİMARKA UYARMIŞTI

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'e Refah'a askeri kara operasyonuna karşı güçlü uyarımı yineliyorum." ifadesini kullanmış, insani yardımların sivillere ulaşması için Refah sınır kapısının derhal yeniden açılması gerektiğini vurgulamıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading