Yandex Metrica

Sitede Ara

Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski şişe mesajında yazanlar yürek burktu!

Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski şişe mesajında yazanlar yürek burktu!

Amy Smyth Murphy isimli genç bir kadın New Jersey'de bir sahilde küçük bir şişe bulundu. Şişenin 6 Ağustos 1876 tarihine ait not ve Philadelphia enstrüman şirketine ait kartvizit buldu. Şişenin tam 148 yıl boyunca okyanusta kaldığı dolaştığı ortaya çıktı. 

Dünya

25.07.2024, 17:57

Amerika'nın New Jersey eyaletinde yaşayantebrik kartı tasarımcısı  Amy Smyth Murphy isimli genç bir kadın sahilde yürüğü sırada garip bir şişe buldu. Şişenin içerisinde kağıt olduğunu fark eden genç kadın ne oluduğuna bakmak istedi.

Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen talepte bulunulacak Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen... Haberi Görüntüle

150 YILLIK ŞİŞ MESAJI BULUNDU

Genç kadın şişeyi eve götürüp açtığında zor okunan bir el yazısı gördü. 48 saat boyunca yazının ne olduğunu anlamaya çalışan Murphy, "Yacht Neptune, Atlantic City, New Jersey açıklarında. 6 Ağustos - 76." yazılı olduğunu anladı. 

Şişe 148 yıl boyunca okyanusta gezerken yalnızca kağıtta yazan adresten 15 mil uzakta bulunduğu öğrenildi. Araştırmacılar şişenin içindeki yazılı notun 1870 yılından kalma olduğunu içindeki  Philadelphia enstrüman şirketinin kartvizitinin de 1800'lü yıllara ait olduğunu tespit etti. 

Ürdün'den İsrail'e Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz! Ürdün'den İsrail'e Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz! Haberi Görüntüle

KAPTAN SAMUEL'E AİT OLABİLİR

Neprune'nin Atlantic City'de yaşayan Kaptan Samuel Gale isimli kişiye ait olduğu öğrenildi. Smyth Murphy ise bulduğu şişeye ilişkin, "Herkes bunun gizemini seviyor. Bu şişeden ne kadar bilgi çıkarabileceğimizi ve Philadelphia ile Güney Jersey'e nasıl bağlandığını görelim" dedi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading