Discord'a erişim engeli geldikten sonra: Alternatif sesli sohbet uygulamaları arayışı başladı

Discord'a erişim engeli geldikten sonra: Alternatif sesli sohbet uygulamaları arayışı başladı

Çocuk istismarı ve müstehcenlik gibi suçlara dair şüpheler nedeniyle Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Türkiye'de Discord'a erişim engeli geldi. Birçok oyuncu ve kullanıcı, iletişimlerini sürdürebilmek için alternatif platform arayışına çıktı. Peki alternatif platformlar neler? Hangi sesli sohbet daha iyi? En çok hangisi tercih ediliyor? İşte haberin detayları...  

Teknoloji

09.10.2024, 14:48

Son günlerde yaşanan olaylardan sonra büyük bir tepki gören Discord​'a erişim engeli​ kararı geldi. Özellikle bilgisayar oyuncularının kullandığı popüler online görüşme platformu gündem büyük ölçüde etkiledi.

Daha sonra birçok kullanıcı "En iyi Discord alternatifi uygulamalar neler?" arayışına başladı. Özellikle topluluklar arasında sesli iletişim konusunu kolaylaştıran Discord benzeri uygulamalar, farklı özelliklerle kullanıcıları etkiliyor.  Bu uygulamalar iş, eğitim ya da eğlence amacıyla daha özelleştirilebilir hale gelebiliyor. 

Yapay zeka enerji tüketiminde zirveye ulaşıyor! Google'ın bulduğu çözüm: Doğa severleri ayağa kaldırabilir Yapay zeka enerji tüketiminde zirveye ulaşıyor! Google'ın bulduğu çözüm: Doğa... Haberi Görüntüle

EN İYİ ALTERNATİF UYGULAMALAR

Çevrim içi iletişim araçları, özellikle oyun toplulukları, çalışma grupları ve arkadaş çevreleri için vazgeçilmez halde bulunuyor. Discord da sunduğu sesli, yazılı ve görüntülü sohbet imkanlarıyla popüler bir platform olsa da erişim engeli cezası nedeniyle artık ülkemizde kullanılamıyor.

Oyuncular Discord uygulamasının kapanmasına üzülsede aynı ihtiyaçlara yönelik birçok Discord alternatifi uygulamalar da mevcut. Kullanıcılarına özelleştirilebilir sohbet seçenekleri, güvenli ortamlar veya farklı özellikler sunan Discord benzeri iletişim uygulamalarını sizler için sıraladık. İşte aynı özelliklere sahip uygulamalar: 

TikTok'un büyüsü belli oldu! Sızdırılan dava belgeleri: 35 dakikanın yeterli olacağını savunuyor TikTok'un büyüsü belli oldu! Sızdırılan dava belgeleri: 35 dakikanın yeterli... Haberi Görüntüle

GOOGLE CHAT

Google'ın sunduğu "Google Chat", özellikle Gmail kullanıcıları için doğrudan mesajlaşma ve grup sohbeti imkanı sunuyor. Gmail kullanıcılarının en çok tercih ettiği uygulamalardan biri oluyor. Google Chat sade ve minimal tasarım bir arayüze sahip, bu yüzden iş görüşmelerini yapan kullanıcıların çoğunun tercihi oluyor. 

Google Chat, kullanışının kolaylığı açısından büyük ilgi görüyor. Platform için metin, sesli ve görüntülü sohbet özellikleriyle öne çıkıyor. Ekip çalışmaları için de tercih edilme oranı çok yüksek.

Türkiye'ye 400 milyon dolarlık yatırım! Birçok kişi bu sayede iş bulabilecek Türkiye'ye 400 milyon dolarlık yatırım! Birçok kişi bu sayede iş... Haberi Görüntüle

FLOCK

Flock, uygulaması aslında sosyaleşme açısından tercih edilen bir uygulama değil. Bu uygulamayı tercih edenler iş görüşmeleri ve ekipler için daha uygun olduğu görülüyor.  Sadece mesajlaşma değil aynı zamanda proje yönetiminde de ideal bir kullanım sağlıyor. Flock mesajları, dosyaları ve bilgileri tek bir yerde organize etme imkanı veriyor.

Video ve sesli görüşme özellikleriyle de dikkat çeken platform, Discord benzeri bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu uygulamada tabi bazı oyuncular tarafından tercih ediliyor. 

YouTube Premium'a sahip olmanıza gerek! Bu özellikleri artık herkes kullanabilecek YouTube Premium'a sahip olmanıza gerek! Bu özellikleri artık herkes kullanabilecek Haberi Görüntüle

MUMBLE

Açık kaynaklı sesli sohbet yazılımı olan Mumble, özellikle oyun severler için düşük gecikme ve yüksek ses kalitesi fısatı sunan bir platform. Güçlü şifreleme özellikleriyle gizliliğe önem veren platform, tarayıcı desteği sunmadığı için kullanıcıların alışık olduğu kullanım kolaylığını sunmuyor. Yüksek ses kalitesi ve güvenlik önlemleriyle farklı bir kullanıcı kitlesine sahip.

Instagram kullanıcıları isyan etti! Sizin de başınıza gelebilir: Üstelik sebep çok garip Instagram kullanıcıları isyan etti! Sizin de başınıza gelebilir: Üstelik sebep... Haberi Görüntüle

SLACK

Bu platform ekip içi iletişim denildiğinde ilk tercih platformlardan biri oldu. Slack, sunduğu özelliklerle Discord'dan ayrı olarak ele alınıyor. Trello, GitHub ve MailChimp gibi üçüncü taraf uygulamalarla sorunsuz bir şekilde entegre olabiliyor. Slack, iş dünyasında iletişim süreçlerinde tercih edilen bir uygulama.

Platform, arayüzü ve kolay dosya paylaşımı özellikleri ile profesyonel ekiplerin tercih listesinin en başında. Slack, bir dosyayı herhangi bir kanala sadece sürükleyip bırakarak HTTPS üzerinden yükleme, çevrim içi olmasalar bile kişilerin dikkatini çekmek için @bahsetme gibi önemli özellikleriyle fark yaratıyor. 

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Bu özelliği daha önce hiç görmemiştiniz WhatsApp kullanıcıları dikkat! Bu özelliği daha önce hiç görmemiştiniz Haberi Görüntüle

 TEAMSPEAK

TeamSpeak, online oyun dünyasında VoIP (sesli iletişim) konusunda Discord'un atası olarak söyleniyor. Bu mecra 2001 yılında piyasaya çıktı. TeamSpeak, gecikmesiz performans, askeri düzeyde güvenlik ve kullanıcıların iletişim tercihlerini yönetme özgürlüğü sayesinde oyuncuların tercihleri arasında en başta yer alıyor. Discord yerine tarcih edilen bir alternatif uygulama haline geliyor.

Uygulama, kullanıcıların ses ayarlarını kişiselleştirebilmesi, bulut tabanlı senkronizasyon özellikleri, otomatik mikrofon ses ayarı, arka plan gürültüsüz azaltma ve yankı iptali ile gecikmesiz iletişim gibi özelliklerle büyük dikkat çekiyor. Bu özellikler sayesinde en çok tercih edilen uygulamaların başında geliyor. 

X (Twitter) içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemlerini sunuyor: Eski sistem tarihe karıştı: Yeni özellik nasıl çalışıyor? X (Twitter) içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemlerini sunuyor: Eski... Haberi Görüntüle

Diğer topluluk sohbetleri için Discord alternatifi iletişim uygulamaları:

  • Tox
  • Skype
  • Troop Messenger
  • Telegram
  • WhatsApp

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading