Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri Bakanı Fidan'dan D-8 toplantısı sonrası paylaşım: 'D-8, Filistin’in yanındadır'

Dışişleri Bakanı Fidan'dan D-8 toplantısı sonrası paylaşım: 'D-8, Filistin’in yanındadır'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  "Filistin için tarihi bir sorumluluk taşıdığımız bu dönemde, İsrail’in sürdürdüğü katliamın bir an önce durması için uluslararası her platformu devreye sokuyoruz. D-8, Filistin’in yanındadır!" ifadelerini kullandı.

Gündem

09.06.2024, 12:26

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, D-8'in 1 milyarı aşkın Müslümanı temsil ettiğini hatırlatarak "Filistin için tarihi bir sorumluluk taşıdığımız bu dönemde, İsrail’in sürdürdüğü katliamın bir an önce durması için uluslararası her platformu devreye sokuyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantıda alınan kararların İsrail'i daha da yalnızlaştıracağını belirten Fidan, toplantıda İsrail'e yönelik diplomatik, siyasi, ekonomik ve hukuki baskı tedbirlerinin görüşüldüğünü ve bu kararların Filistinlilerin özgürlüklerine kavuşmasına katkı sağlayacağını bildirdi. 

Fidan, "D-8, Filistin’in yanındadır!" diyerek toplantıya katılan meslektaşlarına teşekkür etti. 

Son dakika: Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği! Katar Başbakanı ve Katarlı mevkidaşı ile görüştü Son dakika: Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği! Katar Başbakanı ve Katarlı... Haberi Görüntüle

D-8 BİLDİRİSİ

Bildiride katılımcıların "İsrail’in Kudüs-ü Şerif de dahil olmak üzere Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da Filistin halkına yönelik acımasız saldırısını kınama konusundaki ortak tutumlarının" bir araya geldiği kaydedilirken Filistin'le ilgili BM ve diğer kuruluşların aldığı tüm kararlar hatırlatıldı. 1967 sınırlarına vurgu yapılan bildiride başkenti Doğu Kudüs olan, 4 Haziran 1967 sınırları boyunca bağımsız, egemen ve hemhudut bir devlette yaşamak için verdikleri meşru mücadelede tüm imkan ve kabiliyetlerle Filistin halkının yanında olduğunun altı çizildi.

Gazze'deki soykırımın son bulması için ateşkes çağrısında bulunulan bildiride "Derhal, kalıcı ve koşulsuz bir ateşkes sağlanmasını, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına yönelik saldırılarının durdurulmasını ve başta BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanmasını ve bunun yanı sıra insani ve tıbbi yardım sağlanmasını, yakıt, su, elektrik ve barınak temin edilmesini ve Gazze Şeridi'ne acil yardımların engelsiz ve yeterli bir şekilde ulaştırılması için mümkün olan tüm yollarla tam insani erişim sağlanmasını talep eden 2728 (2024) sayılı kararı olmak üzere ilgili BM kararlarının derhal uygulanmasını talep ediyor; Gazze Şeridi'ne derhal, güvenli ve engelsiz insani yardım ulaştırılmasını ve bu amaçla Gazze'de bir BM mekanizması kurulmasını talep eden 2720 (2023) sayılı BMGK kararına uyulması çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading