Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere sert tepki: 'Eli kanlı bir suçlunun destekçileri'

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere sert tepki: 'Eli kanlı bir suçlunun destekçileri'

Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde dakikalarca ve defalarca alkışlanmasına tepki göstererek "Netanyahu'yu ayakta alkışlayanlar tarihe eli kanlı bir suçlunun destekçileri olarak geçmiş, ahlaki pusulanın tamamen ortadan kalktığı bir resme tüm insanlık tanıklık etmiştir." ifadelerini kullandı.

Gündem

26.07.2024, 00:40

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmede bulundu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 40 bine yakın sivili katlettiğini hatırlatan Fidan, milyonlarca Filistinlinin de yerlerinden olduğunu ve göç etmek zorunda bırakıldığını vurguladı. Gelinen son noktada bu acı tablonun baş sorumlusunun Netanyahu olduğunu ifade eden Fidan, o ve soykırımda payı olan diğer İsrailli yetkililerin bir gün muhakkak adalet önünde hesap vereceğine inandığını belirtti. 

Netanyahu'nun konuşmasını ayakta allışlayan senatörleri de eleştiren Fidan, bu kişilerin tarihe eli kanlı bir suçlunun destekçileri olarak geçtiğini söyledi. 

Hakan Fidan'ın paylaşımı şu şekilde:

MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın 'sözde' genel sorumlusu etkisiz hale getirildi! MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın 'sözde' genel sorumlusu etkisiz hale getirildi! Haberi Görüntüle

"TARİHE GEÇTİLER"

"Gazze’deki şehit sayısı 40 bine yaklaştı. Milyonlarca Filistinli evlerini yitirdi, göç etmek zorunda kaldı. Başta Netanyahu olmak üzere, bu tablonun mimarı olan tüm İsrail yetkililerinin bir gün adalet karşısında muhakkak hesap vereceğine inanıyorum.

Netanyahu'yu ayakta alkışlayanlar tarihe eli kanlı bir suçlunun destekçileri olarak geçmiş, ahlaki pusulanın tamamen ortadan kalktığı bir resme tüm insanlık tanıklık etmiştir.

Tezahüratlardan değil haklılığından güç alanlar, adaletin tecelli edeceği günü sabırla bekleyenler elbet galip gelecektir."

Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Av sezonu açılış töreninde konuşuyor Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Av sezonu açılış töreninde konuşuyor Haberi Görüntüle

NETANYAHU'NUN YALANLARLA DOLU KONUŞMASI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ve söylediği yalanlara dair bir bülten yayımlamış ve Gazze kasabının iddialarını tek tek çürütmüştü.

Bültende, Netanyahu'nun "Gazze'de yeterince yiyecek alamayan Dilistinliler varsa bunun nedeni İsrail'in bunu engellemesi değil, Hamas'ın bunları çalması" iddiası, 

"İsrail uluslararası hukukun gerektirdiğinin ötesinde sivillere zarar vermemek için tarihteki herhangi bir ordunun aldığından daha fazla önlem aldı" iddiası, 

"İsrail, sivilleri kasten hedef almıyor" iddiası,

"Hamas, 7 Ekim'de bebekleri yaktı" iddiası,

"Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürülmedi" iddiasına cevap verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading