Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Fidan'dan tarihi AB toplantısı sonrası açıklama: 'Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerekiyor'

Dışişleri Bakanı Fidan'dan tarihi AB toplantısı sonrası açıklama: 'Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerekiyor'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB ile ilişkilerin yeniden ivme kazanmasını önemsediklerini ifade ederek somut adımların atılması gerektiğini belirtti. Bakan Fidan, Öncelikle, 2019’da askıya alınmış olan yerleşik diyalog mekanizmalarının tekrar işletilmesi gerekiyor. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusundaki beklentilerimiz sürüyor." dedi.

Dünya

30.08.2024, 10:40

Brüksel'de AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bu toplantının Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlanması açısından son derece öenmli olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, Türkiye'nin bir süredir bu toplantılara davet edilmediğini hatırlattı. AB'nin uzun bir aradan sonra Türkiye'yi davet ettiğini belirten Fidan, bunun müspet bir gelişme olduğunu söyledi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin nasıl ilerletileceğinin konuşulduğunu ve işbirliklerinin detaylıca ele alındığını bildirdi. Hakan Fidan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün, AB’li meslektaşlarımın neredeyse tamamı, Türkiye’yle dış politika, güvenlik ve savunma politikaları başta olmak üzere tüm alanlarda yapısal ve düzenli diyalog ile istişarelerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar. Rusya-Ukrayna, Gazze’deki savaş, Suriye, Irak, Orta Doğu, Afrika ve Güney Kafkasya konularında Türkiye’nin önemli bir rol oynadığını söylediler. Türkiye ile AB’nin daha yakın ve daha derin istişare yapmasının ve ortak politika oluşturmasının önemine değindiler."

Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD seçimlerinde Jill Stein'e destek verecek! Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD... Haberi Görüntüle

GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLENMELİ

Bakan Fidan, ilişkilerin ivme kaanması için teknik konularda somut adımların atılması gerektiğini vurgulayarak öncelikle 2019'da askıya alınmış olan yerleşik diyalog mekanizmalarının tekrar işletilmesinin gerektiğini söyledi. Gümrük Birliği'nin şu haliyle güncellenmeye muhtaç olduğunu da belirten Fidan bu konuda Türkiye'nin beklentinin sürdüğünü ifade etti.

İlk ders Mavi Vatan ile çaldı! Yunan medyasında dikkat çeken analiz: Kitapların ilk sayfasında Ege ve Doğu Akdeniz var İlk ders Mavi Vatan ile çaldı! Yunan medyasında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

"VİZE SERBESTİSİ İÇİN 66 KRİTER TAMAMLANDI, 6 KRİTER  KALDI"

Vize serbestisi konusunun da öncelikli konulardan biri olduğunu söyleyen Hakan Fidan, bunun la ilgili 66 kriterin krşılandığını, geriye 6 kriterin kaldığını hatırlattı. Bakan Fidan,  "Vize serbestisi sağlanana kadar vatandaşlarımızın Schengen vizesi başvuru sürecinde yaşadıkları zorlukların ve engellerin giderilmesi amacıyla çalışmaya devam ediyoruz. Çok girişli ve uzun süreli vizelerin yaygınlaştırılması için AB ve üye ülkelerle temaslarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ KIBRIS SORUNUYLA BERABER ANILMAMALI"

Kıbrıs sorunuyla Türkiye-AB ilişkilerinin beraber anılmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Bakan Fidan, bununla herhangi bir sonuç elde edilemeyeceğini vurguladı. AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunun altını çizen Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu muhtelif vesilelerle açıkça ifade ettiğini belirterek "Olumlu gündem üzerinden mesafe almak istiyoruz. AB de aynı şekilde müspet bir yaklaşım sergilerse, bu herkesin menfaatine olacaktır." dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading