Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Azerbaycan'da önemli görüşmeler: Önce Aliyev'le sonra Bayramov'la bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Azerbaycan'da  önemli görüşmeler: Önce Aliyev'le sonra Bayramov'la bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan'daki temaslarını sürdürüyor. Gün içinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilen Fidan, aklam saatlerinde Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi.

Dünya

05.07.2024, 23:30

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada görüşmede Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi vesilesiyle Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan liderlerinin yaptığı üçlü zirve hatırlatıldı ve bu üçlü işbirliği sürecinin müteakip toplantılarının devam ettirileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la varılan mutabakata göre, Erdoğan'ın Türkiye-Hollanda maçını izlemek üzere Almanya'ya gideceği ve Şuşa'da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nde Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından temsil edileceği kaydedildi. Kabulde Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan Şuşa Beyannamesinin ve Türk dünyasındaki birlik ve dayanışmanın önemine değinildiği aktarılan açıklamada, Aliyev ve Fidan'ın, Azerbaycan-Türkiye ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerini müzakere ettiği vurgulandı.

Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı ve insansız platformlara büyük destek Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı... Haberi Görüntüle

BAYRAMOV'LA GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov'la da bir araya geldi. Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi marjında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile Şuşa'da bir araya geldiği bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading