Yandex Metrica

Dışişleri Bakanlığı kritik ziyaretin tarihini açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte Irak'a gidecek

Dışişleri Bakanlığı kritik ziyaretin tarihini açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte Irak'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayı içerisinde Irak'a bir ziyarette bulunacak. Dışişleri Bakan Yadımcısı Ahmet Yıldız, yarın Bağdat'ta Iraklı yetkililerle temaslara başlayacağını ifade etti.

Gündem

02.05.2024, 23:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı millete sesleniş konuşmasında gündeme dair konular ve alınan kararlar hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan'ın konuşmasında hiç şüphe yok ki en merak edilen konulardan biri de terörle mücadele konusuydu. Türkiye'nin yerli ve milli silahlarıyla, yabancı devletlere ihtiyaç duymadan gerçekleştirdiği etkin terörle mücadele operasyonları girilemez denilen bölgelere girilmesini, ulaşılamaz denilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağladı. Terörle mücadele konseptinde yapılan köklü değişiklikle önleyici operasyonlar gerçekleştirilerek terörün beli kırıldı, özellikle on yıllardır saldırılarını sürdüren terör örgütü PKK ve türevlerinin operasyon gücünü tamamen yok edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Türkiye'yi, güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var" diyerek bölgeye yapılacak olası operasyonların haberini vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ve Biden ile görüşecek: Masada kritik başlıklar var Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ve Biden ile görüşecek: Masada kritik başlıklar... Haberi Görüntüle

"HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR"

Bu kapsamda bugün ajanslara düşen bir haber dikkatleri yeniden terörle mücadele ve Irak konularına çekti. 

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, burada yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayı bitmeden Irak'a bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.  Yarın Bağdat'ta Iraklı yetkililerle temaslara başlayacağını ifade eden Yıldız, "Yarın Irak Dışişleri Bakanlığındaki muhataplarımızla görüşmelerimiz olacak ve ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan bakanlar toplantısı ve Cumhurbaşkanımızın ziyaretine hazırlıklar yapacağız." dedi.

Mahmut Arıkan kimdir? Saadet Partisi Genel Başkanı kim olacak? Mahmut Arıkan kimdir? Saadet Partisi Genel Başkanı kim olacak? Haberi Görüntüle

KALKINMA YOLU

Kalkınma Yolu Projesi'nin son derece önemli bir proje olduğunu dile gertiren Yıldız şöyle konuştu: "Koridorlar ve kalkınma yolları bunlar dönemin bağlantı araçları ve kalkınmanın temel unsurları. Bunları Avrupa'da ve özellikle bize yakın Balkan bölgesinde görüyoruz. Bunlar hem bağlantı sağlıyor hem ekonomiye canlılık getiriyor hem de ülkeler arasında güven sağlıyor. Türkiye ve Irak üzerinden yapılacak Kalkınma Yolu büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Türkiye büyük bir ekonomidir ve Avrupa'ya komşudur. Irak da büyük bir ekonomiydi inşallah gene de öyle olacak. İki ülke de çok istekli ve yapıldığı takdirde maliyetiyle karşılaştırılmayacak kadar fayda getireceğini düşünüyoruz." Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretle ilgili olarak "Planlama ve hazırlıklara göre ziyaret (Cumhurbaşkanı Erdoğan) nisan ayı bitmeden olacak. Cumhurbaşkanımızın en son Başbakan iken 2012 ziyaretinde ben buradaydım. Arada çok devlet ziyareti niteliğinde olmayan Ankara'da Başbakanlarla (Iraklı) görüşmeler oldu. Bu ziyaretin de (Cumhurbaşkanı Erdoğan) artık zamanı geldi ve nisan bitmeden de olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading