Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri Bakanlığından Suriye ve Irak tezkeresine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığından Suriye ve Irak tezkeresine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye ve Irak tezkeresine ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Tezkerede yer alan 'yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması' ifadesi, 2014'te kurulan DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu kapsamındaki ortak faaliyetlerle ilgilidir" ifadelerine yer verildi.

Gündem

23.01.2024, 22:25

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü. Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesine dair tezkere, TBMM'de yapılan oylama ile kabul edildi. Tezkere süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin TBMM kararının bazı yanlış yorumlamalara konu edildiğini belirterek tezkere hakkında yazılı açıklama yaptı.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı cumartesi mi pazar mı? FB-GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe-Galatasaray maçı cumartesi mi pazar mı? FB-GS maçı ne zaman,... Haberi Görüntüle

'YABANCI ASKER' POLEMİĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu fiadelere yer verildi;

"Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye’deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin 17 Ekim 2023 tarihli TBMM kararının, bazı yanlış yorumlara konu edildiği gözlemlenmiştir. Tezkerede yer alan, 'yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması' ifadesi, 2014'te kurulan DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu kapsamındaki ortak faaliyetlerle ilgilidir." 

Güç Yüzükleri 2. sezon 4. bölüm ne zaman? Yüzüklerin Efendisi (The Rings Of Power) 4. bölüm çıktı mı? Güç Yüzükleri 2. sezon 4. bölüm ne zaman? Yüzüklerin Efendisi... Haberi Görüntüle

Yüzsüzlüğün bu kadarı! Beykoz Belediye Başkanı Köseler, 'orman talanı' dediği Cumhurbaşkanı kararını günler sonra 'müjde' diyerek duyurdu Yüzsüzlüğün bu kadarı! Beykoz Belediye Başkanı Köseler, 'orman talanı' dediği... Haberi Görüntüle

2014'TEN BU YANA AYNI İFADE

Bu ifadenin yeni olmadığı belirtilen açıklamada, 2014'ten bu yana kabul edilen Irak ve Suriye tezkerelerinin metinlerinde de ifadenin aynen yer aldığı belirtildi.

Bilindiği üzere TBMM Genel Kurulunda 17 Ekim'de Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading