Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri'nden Filistinli grupların Pekin'de toplantıya katılmasına destek!

Dışişleri'nden Filistinli grupların Pekin'de toplantıya katılmasına destek!

Çin medyası, Hamas ve aralarında El Fetih ve İslami Cihad'ın da bulunduğu Filistinli grupların 'ulusal birlik' için anlaşma imzaladığını duyurmuştu. Çin'in daveti üzerine Filistinli siyasi oluşumların Pekin'de bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyulduğu ifade edilen açıklamada, Filistinliler arası uzlaşı sürecine Çin'in katkılarının takdirle karşılandığı belirtildi. 

Gündem

23.07.2024, 18:39

Dışişleri Bakanlığı, "Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Filistinli siyasi oluşumların Pekin Toplantısı'nda kabul ettikleri bildiri hakkında yazılı açıklama yaptı.

9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler sadece öğrencilere mi ücretsiz? Metrobüs, otobüs, metro herkese mi bedava? 9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler sadece öğrencilere mi ücretsiz? Metrobüs,... Haberi Görüntüle

"GAYRETLERİN BİR AN ÖNCE OLUMLU SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ"

Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki saldırılarının tüm şiddetiyle devam ettiği, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te baskınların daha da yoğunlaştığı mevcut koşullarda, Filistin'de siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti daha artmıştır. Pekin'de kabul edilen bildiride kayıtlı adımların hayata geçirilmesini ve Filistin'de siyasi birliğin sağlanmasına yönelik uzun zamandır ülkemizin de katkılarıyla devam eden gayretlerin bir an evvel olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz" denildi. 

Galatasaray Young Boys'a yenilirse (elenirse) Avrupa Ligi'ne doğrudan gider mi? Eleme maçı oynayacak mı? Galatasaray Young Boys'a yenilirse (elenirse) Avrupa Ligi'ne doğrudan gider mi?... Haberi Görüntüle

21 TEMMUZ'DA PEKİN DİYALOĞU İMZALANMIŞTI 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, aralarında Fetih Hareketi ve Hamas'ın da bulunduğu Filistinli grupların, Çin'in başkenti Pekin'deki görüşmelerin ardından imzaladıkları bildiriyle geçici uzlaşı hükümeti kurma niyetlerini vurguladığını bildirmişti.

Filistinli 14 grubun üst düzey temsilcileri, 21 Temmuz'da başlayan uzlaşma görüşmeleri sonrası, aralarındaki bölünmüşlüğe son vermeyi ve birlik oluşturmayı amaçlayan "Pekin Diyaloğu"nu imzalamıştı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading