Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: Ergani eski Belediye Başkanı Ahmet Kaya tutuklandı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: Ergani eski Belediye Başkanı Ahmet Kaya tutuklandı

Diyarbarkır'da terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6'sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında eski HDP'li Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya da var.

Gündem

12.06.2024, 01:38

Türkiye'nin terörle mücadelesi hem yurt içinde hem de yurt dışında devam ediyor. İçeride ve dışarıda yürütülen etkili operasyonlar termr örgütlerinin saldırı kabiliyetini tümüyle yitirmesine neden oldu. Terör örgütü PKK, Türkiye'nin düzenlediği operasyonlar ve bölgede huzur ortamını sağlamasından ötürü örgüte eleman bulmakta güçlük çekiyor. Artık tek bir cümleyle dağa kaçan ya da kolayca kandırılan gençler yok. Başta devletin çabaları olmak üzere Diyarbakır annelerinin verdiği mücadele PKK'nın muhatap olmaya çalıştığı kitlede büyük bir aydınlanmaya sebebiyet verdi. Bu da terör örgütü PKK'nın bölge halkını etkileme gücünü yitirmesiyle sonuçlandı.

İşte bu operasyonlardan biri de Diyarbakır'da yapıldı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK/KCK'nın "Ergani KCK yapılanması" içerisinde yer aldıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alınmıştı. 8 Haziran'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında HDP'nin eski Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya da var.

Arby’s kimin, hangi ülkenin? Arby’s Türk mü? Arby’s kimin, hangi ülkenin? Arby’s Türk mü? Haberi Görüntüle

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK" SUÇUNDAN

Adliyeye sevjk edilen 6 kişi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Soruşturma kapsamında 1 şüphelinin de yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

Soruşturmada, şüpheliler hakkında terör örgütü PKK/KCK'nın talimatları doğrultusunda düzenlenen çok sayıda etkinliğe katıldıkları, terörist cenazesi ve taziyelerinde yer aldıkları, öldürülen terörist yakınlarını işe aldıkları, terör örgütü ile iltisaklı derneklere finansman sağladıkları iddiaları yer almıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading