Yandex Metrica

Sitede Ara

DMM, AYM'nin Cumhurbaşkanı'nın atama yetkisine ilişkin aldığı karara ilişkin açıklama yaptı: 'Mevcut uygulamalar açısından bir değişiklik bulunmamaktadır'

DMM, AYM'nin Cumhurbaşkanı'nın atama yetkisine ilişkin aldığı karara ilişkin açıklama yaptı: 'Mevcut uygulamalar açısından bir değişiklik bulunmamaktadır'

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Anayasa Mahkemesi tarafıdan alınan ve tartışmalara konu olan rektör ve Merkez Bankası başkanı atamaları konusundaki iptal kararları hakkında açıklama yaptı. Merkezden yapılan açıklamada "Kamuoyunda da yankı bulan rektör ve Merkez Bankası başkanı atamaları konusundaki iptal kararları, 'KHK ile değil kanunla düzenleme olması gerektiği' gerekçesiyledir. Dolayısıyla esas bakımından bir iptal söz konusu değildir" denildi.

Gündem

04.06.2024, 23:41

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası başkanı ve rektör atama yetkisine dair aldığı kararla ilgili olarak ortaya atılan spekülasyonlara cevap verdi. DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada AYM'nin 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) iptali istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladığı igfade edildi. Bu kararda düzenlemenin tümünün iptal edilmesi isteminin reddedildiği hatırlatılarak düzenlemede yer alan bazı hükümlerin ise iptaline karar verildiği belirtildi.

KHK ile 2 bin 375 hükümle ilgili düzenleme yapıldığı kaydedilen açıklamada, AYM'nin bu hükümlerin sadece bazılarında iptal kararı verdiği vurgulandı.

İstanbul'da 9 Eylül'de toplu ulaşım ücretsiz olacak! İşte detaylar... İstanbul'da 9 Eylül'de toplu ulaşım ücretsiz olacak! İşte detaylar... Haberi Görüntüle

"ESAS BAKIMINDAN İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Açıklamada kullanılan ifadeler şöyle:

"Kamuoyunda da yankı bulan rektör ve Merkez Bankası başkanı atamaları konusundaki iptal kararları, 'KHK ile değil kanunla düzenleme olması gerektiği' gerekçesiyledir. Dolayısıyla esas bakımından bir iptal söz konusu değildir.

Mahkeme, kararların bugünden itibaren 12 ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermiştir. Dolayısıyla mevcut uygulamalar açısından bir değişiklik bulunmamaktadır. Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yürürlüktedir. Rektör atamaları da Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasası'nın 13'üncü maddeleri uyarınca zaten Cumhurbaşkanı tarafından yapılmaktadır."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading