Yandex Metrica

Sitede Ara

DMM'den akıl almaz Ruanda iddiasına cevap: 'Fotoğraflar 2018 yılında geri gönderilen Afganlara ait'

DMM'den akıl almaz Ruanda iddiasına cevap: 'Fotoğraflar 2018 yılında geri gönderilen Afganlara ait'

DMM, Ruanda'yla ilgili bir iddiayı daha yalanladı. Daha önce Ruanda'dan 66 uçakla mülteci geleceğini iddia eden provokatörlerin bu oyunu DMM duvarına çarpmıştı. Şimdi aynı provokörler yine Ruanda üzerinden bir başka yalanı dolaşıma soktu. Bu kez Ruanda'dan turizm işbirliği için gelenlerin hepsinin genç ve erkek olduğu idda edilmiş hatta bununla ilgili olduğu belirtilen bir de fotoğraf paylaşılmıştı. Fakat bu da DMM tarafından yalanlandı. Merkez tarafından yapılan açıklamada söz konusu iddianın doğru olmadığı belirtilirken paylaşılan fotoğrafın gerçekte ne olduğu da açıklandı.

Gündem

08.06.2024, 11:05

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ruanda'yla ilgili bir iddiayı daha yalanladı. Daha önce Ruanda'dan 66 uçakla mülteci geleceğini iddia eden provokatörlerin bu oyunu DMM duvarına çarpmıştı. Şimdi aynı provokörler yine Ruanda üzerinden bir başka yalanı dolaşıma soktu. Bu kez Ruanda'dan turizm işbirliği için gelenlerin hepsinin genç ve erkek olduğu idda edilmiş hatta bununla ilgili olduğu belirtilen bir de fotoğraf paylaşılmıştı. Fakat bu da DMM tarafından yalanlandı. Merkez tarafından yapılan açıklamada söz konusu iddianın doğru olmadığı belirtilirken paylaşılan fotoğrafın gerçekte ne olduğu da açıklandı.

Gün geçmiyor ki bir yalan, bir iftira piyasaya sürülmesin. Ağustos 2022'de kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, piyasaya sürülen bu dezenformasyon içerikli iddialarla mücadelesini başarıyla yürütüyor. Kurulduğu günden bu yana birçok yalanı ve iftirayı ortyaa çıkaran Merkez, özellikle 7 Ekim'de başlayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından sonra İsrail merkezli dezenformasyonların da önüne geçti. Bu anlamda sadece Türkiye'de değil dünyada da ortaya atılmış ancak gerçekliği olmayan pek çok haberin gerçeği duyuruldu. 

Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Haberi Görüntüle

İKİNCİ RUANDA YALANI DA DMM DUVARINA ÇARPTI

Bugün ise Ruanda'yla ilgili ikinci bir yalan piyasaya sürüldü. Çeşitli sosyal medya hesapları Ruanda'dan turizm işbirliği için gelenler olduğunu ve bunların hepsinin genç ve erkek olduğunu iddia etti. Üstelik bir de fotoğraf paylaşıldı. Piyasaya sürülen fotoğrafta pek de Ruandalılara benzemese de uçak içinde çok sayıda erkek yolcu görülüyor. İddia bu yolcuların mülteci olduğu yönünde. Fakat bu iddia kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. 

DMM'den yapılan açıkamada fotoğrafın Türkiye ile Ruanda arasında yapılan turizm işbirliğiyle ilgisinin bulunmadığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

"İddia edilenin aksine ilgili fotoğrafın, 2018 yılında Afganistan uyruklu 6 bin 846 kaçak göçmenin ülkelerine gönderilmesi sırasında çekildiği tespit edilmiştir. Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, 'Ruanda’dan turizm işbirliği için gelenlerin hepsi genç ve erkek' iddiası doğru değildir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dijital mecralarda üretilen dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading