Dolar/TL yıl sonu tahmini şoke etti! Herkes ters köşe oldu

Dolar/TL yıl sonu tahmini şoke etti! Herkes ters köşe oldu

Bank of America, Türk Lirası'nın istikrar kazanması durumunda dolarizasyonun tersine dönmesinin yaz aylarında devam edebileceğini öngörüyor. Yüksek enflasyon oranları dikkate alındığında, sermaye girişlerinin azalmasıyla birlikte TL'nin nominal değerinde bir miktar düşüş yaşanabileceğini belirtiyor. Son olarak, Bank of America, Dolar/Türk Lirası kurunun yıl sonunda 38 seviyesinde olmasını bekliyor.

Ekonomi

22.05.2024, 01:17

Bank of America (BoFA) Global Araştırma ekibi, Türkiye'nin ekonomik durumu ve geleceğiyle ilgili yeni bir analiz raporu yayımladı. Rapor, sıkı para politikası ve yeni ekonomik programın, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için daha olumlu bir atmosfer oluşturduğunu vurgularken, Türkiye için önemli iki endişeye de dikkat çekti.

Tarihi projede kritik işbirliği! Almanlar sözleşmeyi ihlal etti! Türkiye ve Rusya dost ülkelerden tedarik etti Tarihi projede kritik işbirliği! Almanlar sözleşmeyi ihlal etti! Türkiye ve... Haberi Görüntüle

BÜTÇE AÇIĞI %5'İN ALTINA DÜŞEBİLİR

Yayınlanan rapor doğrultusunda, Türkiye'deki özel sektörün ekonomide bir yavaşlama hissettiği ve mevcut para politikasının yeterince sıkı olduğuna inandığı vurgulandı. Sıkı para politikasının, ekonomik yavaşlamaya rağmen, mali önlemler etkili olduğu takdirde bütçe açığının %5'in altına çekilebileceği belirtildi.

Sofralara ateş düştü! 5 lt teneke Biryağ fiyatları rekora gidiyor Sofralara ateş düştü! 5 lt teneke Biryağ fiyatları rekora gidiyor Haberi Görüntüle

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

BoFA, döviz talebindeki yerel spekülatif akışların tersine döndüğünü ancak toplamda 49 milyar dolarlık net pozisyona rağmen hem yerel hem de uluslararası döviz akışının kuru etkilemeye devam ettiğini belirtti. Bu durum, Türkiye ekonomisi için devam eden belirsizlik kaynağı olarak görüldü.

Bakan Bayraktar enerjide yeni hedefi duyurdu: Türkiye Avrupa'da kilit oyuncu olacak Bakan Bayraktar enerjide yeni hedefi duyurdu: Türkiye Avrupa'da kilit oyuncu... Haberi Görüntüle

İKİ FAKTÖR RİSK TAŞIYOR

Raporda, Türk Lirası'ndaki yoğun pozisyon almanın ve enflasyonun en büyük endişe kaynağı olduğuna vurgu yapıldı. BoFA, verilerdeki olumlu gelişmelere rağmen, bu iki faktörün ekonomik istikrar açısından önemli riskler içerdiğini ifade etti.

BoFA'nın analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervleri, seçim sonrası dönemde 51 milyar dolar arttı. Bu artış, ekonomiye olan güveni artırmasına rağmen, kur ve enflasyon konusundaki endişeleri tam olarak gidermedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading