Dünya Güreş Birliği'nden skandal: Güreş tarihinde olmayan bir karara imza atıldı

Dünya Güreş Birliği'nden skandal: Güreş tarihinde olmayan bir karara imza atıldı

Dünya Güreş Birliği (UWW) Yönetim Kurulu, Dünya Güreşinde skandal bir karara imza attı. UWW, Dünya Şampiyonası’nda 87 kiloda finalde karşılaşan Ali Cengiz ve Macar David Losonczi’yi birlikte şampiyon ilan etti.

Spor

23.01.2024, 22:26

Milli güreşçimiz Ali Cengiz, eylül ayında Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 87 kilo final müsabakasında Macar David Losoncz'i 8-7 mağlup ederek dünya şampiyonu olmuştu.

Fakat Macar Federasyonu, bu sonuca itiraz etti.  UWW yönetimi yaptığı toplantıda maçın videosunu inceleyerek hakemlerin hata yaptığını ve bu nedenle her iki sporcuyu da dünya şampiyonu ilan ettiklerini kendi resmi sitesinden açıkladı. Açıklamada yapılan inceleme sonunda, maçın hakemlerinin son saniyelerde David’in Ali Cengiz’i tuş pozisyonunda yakaladığını ve tuşu vermediklerini belirterek her iki sporcuyu da dünya şampiyonu ilan edildiği duyuruldu.

Acun Ilıcalı'dan transfer açıklaması: Acun Ilıcalı'dan transfer açıklaması: "İkisiyle de görüşüyoruz" Haberi Görüntüle

"SKANDAL KARAR"

Güreş otoritelerine göre ise UWW, skandal bir karara imza attı. Bu yolla her maçtan sonra aynı olayların yaşanabileceği belirtilerek maç sonlarında hakemlerin aldığı kararların değerlendirileceği ve yeni skandal kararların ortaya çıkabileceği vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading