Sitede Ara

Dünya tarihi yeniden yazılıyor! Bilim insanları 2 milyar yıllık kayada keşfetti...Hangi ülkede en eski mikroplar bulundu?

Dünya tarihi yeniden yazılıyor! Bilim insanları 2 milyar yıllık kayada keşfetti...Hangi ülkede en eski mikroplar bulundu?

Bilim insanları, Güney Afrika'daki 2 milyar yıllık bir kayada dünya üzerindeki en eski mikropları keşfetti. Bu tarihi buluş, yalnızca Dünya'nın değil, Mars'ın da geçmişine ışık tutuyor.

Dünya

07.10.2024, 16:21

Güney Afrika'daki Bushveld Magmatik Kompleksi'nde gerçekleştirilen çalışma, burada daha önce keşfedilen mikroplardan neredeyse 1,9 milyar yıl daha yaşlı mikroorganizmaların bulunduğunu ortaya koydu. 

Hizbullah'tan Beyrut saldırısına cevap: İsrail'in kuzeyine onlarca roket atıldı Hizbullah'tan Beyrut saldırısına cevap: İsrail'in kuzeyine onlarca roket atıldı Haberi Görüntüle

MİKROPLAR YERİN DERİNLİKLERİNDE KALMIŞ

Yapılan araştırma, mikropların yerin derinliklerinde milyonlarca yıl boyunca hayatta kalabilecekleri özel ortamların varlığını doğruladı. Magmanın yaklaşık 2 milyar yıl önce yavaşça soğumasıyla oluşan bu bölge, dünyanın en zengin maden yataklarına ev sahipliği yaparken, aynı zamanda uzun süre değişmeden kaldığı için çok eski mikropların varlığını sürdürebileceği elverişli bir ortam sundu.

Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in hedef alacağı noktalar belirlendi Ortadoğu'yu alev topuna çevirecek! İstihbarat gizli planı deşifre etti: İsrail'in... Haberi Görüntüle

MİKROPLAR HALA CANLILIĞINI KORUYOR

Araştırma ekibi, yerin 15 metre altındaki 30 santimetrelik bir kayada mikropları keşfetti ve organizmaların yüzeye sondaj sırasında çıkmadığını doğrulamak için çeşitli görüntüleme teknikleri kullandı. Protein analizleri, mikropların hala canlı olduğunu gösterdi.

İsrail'de dehşete düşüren anket! İsrailli Yahudilerin büyük çoğunluğu soykırımı destekliyor İsrail'de dehşete düşüren anket! İsrailli Yahudilerin büyük çoğunluğu soykırımı destekliyor Haberi Görüntüle

DÜNYA TARİHİNİN EN ESKİ MİKROORGANİZMASI 

Tokyo Üniversitesi'nden Yohey Suzuki, çalışmanın bulgularının heyecan verici olduğunu belirterek, "2 milyar yıllık kayaların yaşama elverişli olup olmadığını bilmiyorduk. Bu, şu ana kadar keşfedilen en eski canlı mikroorganizmalardan biri." dedi. 

Miçotakis'e İsrail çağrısı: 'Netanyahu'nun ölümcül politikasını desteklemeyi bırak' Miçotakis'e İsrail çağrısı: 'Netanyahu'nun ölümcül politikasını desteklemeyi bırak' Haberi Görüntüle

BU BULUŞ DÜNYA'NIN YAŞAM KAYNAĞININ SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Daha önceki araştırmalarda, en eski mikropların okyanus tabanının altındaki 100 milyon yıllık tortularda bulunduğu biliniyordu. Bu yeni buluş ise Dünya’daki yaşamın kökenlerine dair daha derinlemesine bilgiler sunabilir. 

Uganda ABD Büyükelçisine ültimatom gönderdi: 72 Saat içinde özür dileyin! Uganda ABD Büyükelçisine ültimatom gönderdi: 72 Saat içinde özür dileyin! Haberi Görüntüle

MARS'TAN GELECEK ÖRNEKLERLE KARŞILAŞTIRALACAK

Ayrıca, NASA'nın Perseverance aracıyla Mars'tan getirilecek örneklerin, bu keşfedilen mikropların yaşlarına yakın olacağı bilgisi de büyük bir heyecan yarattı. Suzuki, bu buluşun Mars'tan elde edilecek örneklerle karşılaştırmalar açısından umut verici olduğunu vurguladı.

ABD’de ölü sayısı artıyor! Helene kasırgası sonrası sayı gün geçtikçe yükseliyor ABD’de ölü sayısı artıyor! Helene kasırgası sonrası sayı gün geçtikçe... Haberi Görüntüle

YENİ BİR DÖNEMİN KAPISI ARALANDI 

Bu önemli keşif, Dünya'daki en eski yaşam izlerine ışık tutarken, uzay araştırmaları ve yaşamın evrimi konusunda yeni bir dönemin kapısını aralayabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading