Yandex Metrica

Dünya tetikte! NASA yetkilikeri çözüm arıyor: Uzayın derinliklerinden gelen göktaşı kıyameti yaşatacak!

Dünya tetikte! NASA yetkilikeri çözüm arıyor: Uzayın derinliklerinden gelen göktaşı kıyameti yaşatacak!

Uzayın derinliklerinden gelen dev göktaşının dünyaya çarpmasının olası olduğunu belirten NASA yetkilileri durumun endişe verici olduğunu her ne kadar gelen cismi tespit etseler bile durdurmanın zor olduğunu belirterek olası çarpalar için çözüm üretmeye çalıştıklarını duyurdu.

Dünya

28.06.2024, 17:59

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairei Başkanlığı NASA, Dünya'ya hızla çarpma ihtmiali olan devasa göktaşlarını incelemeye aldı. İnsanlığı yok etme potansiyeline sahip uzayın derinliklerinden gelen göktaşlarının endişe verici olduğunu belirtti. 

İran, Rusya'ya yardım mı ediyor? İran Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın iddialarına ilişkin açıklama İran, Rusya'ya yardım mı ediyor? İran Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın iddialarına... Haberi Görüntüle

14 YIL SONRASI İÇİN TEORİLER HAZIR

NASA yetkililerinin 14 yıl sonra bile herhangi bir göktaşını tespit etseler bile durdurulmasının zor olduğunu ifade etti. ABD hükümeti e NASA tarafından yayınlanan raporlara göre asteroit felaketi yönetim planlarının henüz yeterli düzeye ulaşmadığını belirtti. 

NASA ve ABD Hükümeti'nin yayınladığı rapora göre, 'Asteroit tehdidi senaryosunda uzay görevleri hakkında karar alma süreci hala belirsizliğini koruyor' yer aldı.

Uzmanlar olası asteroit çarpasına ilişkin hazırlamış oldukları simülasyon ile uluslararası tepkileri değerlendirdi. 14 yıl sonra dünyaya yüzde 72 oranında olası bir göktaşı çarpma ihtimali değerlendirildi. Simülasoyına göre göktaşının hangi yönden geleceği ve hangi ülekeye çarpacağı değerlendirilirken, gerkli incelemelerin yedi aya kadar ertelenmesi gerektiği ancak ertelmenin riskli olduğu ifade edildi.

İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe aldı İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe... Haberi Görüntüle

''HERHANGİ BİR ÖNLEM YOK''

NASA Genel Merkezi emekli gezegen savunma subayı Lindley Johnson, göktaşı çarpması için yeteri kadar önlem alınmadığını belirterek, ''Büyük bir asteroit çarpması, insanlığın yıllar önceden tahmin edebilecek ve önlemek için harekete geçebilecek teknolojiye sahip olduğu tek doğal felakettir. Ancak ne yazık ki yeteri kadar önleme sahip değiliz.'' ifade etti. 

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

DÜNYAYA ÇARPACAK OLASI ASTEROTİLER BELİRLENDİ

Güneş Sistemi'nde dünyanın sonnu getirebilecek olası riskli göktaşlarının tespit edildiği biliniyor. Bunlardan birisi 2017 yılında yapılan araştırmalar kapsamında yarı çapı en az 18 metre oolan Dünya'ya doğru hızla gelen ölümcül bir asteroit olduğu biliniyor.

Bir diğer ölümcül asteroit Ceres'in 160 km çapında olduğu ve insanoğlunun yaşayabileceği kadar genişliğe sahip olduğu öğrenilmişti. Ancak Ceres'in Dünya ie kesişmediği, çarpa ihtimallerinin düşük olduğu biliniyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading