Yandex Metrica

1 Milyon İsrailli kaçtı! İsrail-Lübnan savaşında bir ilk: Hizbullah'tan İsrail'in başkentine Tel Aviv'e saldırı

Lübnan toprakları üst düzey teknolojinin kullanıldığı sıradışı bir saldırıya sahne oldu. 17 Eylül 2024 tarihinde Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarından yaklaşık 5 bininin patlatılması sonrası 18 Eylül'de Beyrut'ta 1000'den fazla elektronik cihaz infilak etti. Hafta sonundan bu yana İsrail'in stratejik liman şehri Hayfa'yı vuran Hizbullah, ilk kez başkent Tel Aviv'i hedef aldı. Sabaha karşı 06.30 sularında hem İsrail'in kuzeyi hem de Tel Aviv çevresinde duyulan siren seslerini patlamalar izledi.  

Dünya

25.09.2024, 13:37

İsrail'in Pazartesi günü geniş çaplı hava saldırılarıyla şiddetlenen savaşta, Salı akşamı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir bina vuruldu. Saldırıların üçüncü gününde Lübnan'daki can kaybı 569'a çıkarken, Hizbullah, İsrail'in başkentine Kader 1 adlı balistik füzeyi fırlattı. 20 kilometre uzaklıktaki Tel Aviv ve çevresinde 1 milyon İsrailli panikle sığınaklara kaçtı. 

İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi alkış aldı İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi... Haberi Görüntüle

HEDEF'TE MOSSAD'IN KARARGAHI VARDI 

İsrail-Lübnan savaşında gerilim her geçen gün tırmanırken iki ülke arasındaki savaşta bir ilk yaşandı. Hizbullah Kader 1 adlı balistik füzeyi 120 kilometre uzaklıktaki Tel Aviv ve çevresine fırlattı. Füzenin hedefinde, İsrail'in dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın karargahı vardı.

Ermenistan'da Paşinyan'a darbe hazırlığı: 3 tutuklama Ermenistan'da Paşinyan'a darbe hazırlığı: 3 tutuklama Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SALDIRILARI BEYRUT'TA DUYULDU 

Salı akşamı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir bina vuruldu.Hizbullah'ın Beyrut'taki kalesi Dâhiye semtindeki hava saldırısının hedefinde, füze sistemlerinin başındaki İbrahim Kubeysi vardı. Hizbullah gece yarısına doğru Hacı Ebu Musa lakaplı komutan Kubeysi'nin öldüğünü doğruladı.İsrail savaş uçakları gece yarısı ise Beyrut'un güneyindeki kıyı kasabalarını bombardımana tuttu. Ciyeh ve Saadiyat gibi kasabalar vurulurken, Beyrut'taki AFP muhabirleri patlamaların başkentten duyulduğunu bildirdi.

Türkiye'yi Ege'de vuracağız demişlerdi: O ülke Ankara'nın BRICS üyeliğine karşı çıktı! Türkiye'yi Ege'de vuracağız demişlerdi: O ülke Ankara'nın BRICS üyeliğine karşı... Haberi Görüntüle

SINIRDAKİ BÖLGELERDE HEDEF ALINDI 

Lübnan haber ajansları, İsrail saldırılarının sabaha karşı da devam ettiğini, yalnızca güneydeki kasaba ve şehirler değil sınırın 100 kilometre uzağındaki Bekaa Vadisi'nin de hedef alındığını aktardı.

Soykırımcı İsrail askerlerinden insanlık dışı görüntü: Tekmeleyerek çatıdan attılar Soykırımcı İsrail askerlerinden insanlık dışı görüntü: Tekmeleyerek çatıdan attılar Haberi Görüntüle

TEL AVİV'DE İLK KEZ SİRENLER ÇALDI

İsrail tarafında ise bu sabah ilk kez başkent Tel Aviv'de sirenler çaldı, insanlar panik halinde sığınaklara koştu. İsrail'in stratejik liman şehri Hayfa'yı vuran Hizbullah, ilk kez başkent Tel Aviv'i hedef aldı. Sabaha karşı 06.30 sularında hem İsrail'in kuzeyi hem de Tel Aviv çevresinde duyulan siren seslerini patlamalar izledi.Tel Aviv sakinlerine sığınaklara gitme talimatı verilirken, İsrail ordusu Hizbullah'ın ateşlediği bir karadan karaya füzenin hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini açıkladı. 

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading