Yandex Metrica

100 değil 200 değil tam 400 gemi ve denizaltı suya indi! Okyanus'ta gövde gösterisi: Savaş öncesi son prova!

Çin ve Rusya bugün 5 denizde 400'den fazla gemiyle devasa bir tatbikata start verdi. Rusya ve Çin'in Pasifik ve Arktik Okyanuslarının yanı sıra Akdeniz, Baltık ve Hazar Denizi'nde de eş zamanlı olarak gerçekleştirmeyi planladığı devasa deniz tatbikatı "Okyanus 2024" Batı'daki güç gösterisi olarak değerlendirildi.

Dünya

10.09.2024, 18:50

Rusya Savunma Bakanlığı'nın ilgili duyurusunda belirtildiği üzere tatbikatlar, Rus denizcilerin eğitim planına göre sürdürülüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün, Rus silahlı kuvvetlerinin eğitim planına uygun olarak, deniz kuvvetlerinin birimleri ve oluşumları, 16 Eylül'e kadar sürecek olan 'Okyanus-2024' stratejik komuta ve personel tatbikatına katılmaya başlıyor" denildi.

Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Haberi Görüntüle

400 GEMİ DENİZE İNDİ

İlgili bilgiye göre, deniz havacılık ve uzay servislerine ait 120'den fazla uçak ve helikopterin de katılacağı askeri tatbikatlara 400'den fazla gemi, denizaltı ve destek gemisi katılacak. Tatbikata 7 bin civarında askeri birlik ve 90 binin üzerinde askerin katılacağı tahmin ediliyor. 

Hedef "Tatbikatların temel amacı, Rus Donanması komuta ve birimlerinin kendi sorumluluk alanlarındaki heterojen grupları yönetmeye, standart dışı operasyonel eylemleri çözmeye ve yüksek hassasiyetli silahlardan tam olarak yararlanmaya hazır olup olmadığını kontrol etmektir. Rusya Savunma Bakanlığı, gelişmiş silahlar ve askeri teçhizatın yanı sıra denizdeki ortak görevleri çözmek için ortak devletlerin deniz kuvvetleriyle etkileşimin genişletilmesinde de önemli rol oynuyor" diye vurguluyor. 

İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti Haberi Görüntüle

ASKERİ KOORDİNASYON GELİŞTİRİLECEK

Pasifik'te Çin ile ortak tatbikatlar Bu kapsamda Rus ve Çin gemileri, Pasifik Okyanusu'nda Vladivostok'un güneyindeki Büyük Petro Körfezi'nde ortak deniz tatbikatları gerçekleştiriyor. Rusya Savunma Bakanlığı, dört Çin savaş gemisinin ve bir tedarik gemisinin "deniz iletişimini ve denizdeki ekonomik faaliyet alanlarını savunmak amacıyla" tatbikatlar için Rus gemilerine katıldığını duyurdu. 

Çin haber ajansı Xinhua, Rusya ile liselerin amacının "Çin ve Rus silahlı kuvvetleri arasındaki askeri koordinasyon düzeyini derinleştirmek ve güvenlik tehditlerine ortak yanıt verme yeteneklerini genişletmek" olduğunu bildirdi. Putin'in gözetiminde Bilindiği üzere deniz tatbikatlarının başlangıcı, Kremlin'in operasyon merkezinden Başkan Vladimir Putin tarafından izlenecek. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading