Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam

100 Euro'ya İsveç'te arazi fırsatı: Dünyanın dört bir yanından talep yağıyor

100 Euro'ya İsveç'te arazi fırsatı: Dünyanın dört bir yanından talep yağıyor

İsveç'in Götene şehri kırsal göçle mücadele ediyor. Belediye başkanının çözümü haftalık bir dükkan fiyatına arsa ile çözmeye çalışıyor. 100 Euro'dan başlayalan fiyatları dünyanın dört bir yanından ilgi çekiyor.

Dünya

02.07.2024, 15:33

İsveç'in küçük kasabası Götene'nin belediye başkanının kırsal kesimdeki nüfus azalmasıyla  mücadele etmek için alışılmadık bir fikri var. İlgilenenler, 5.000 nüfuslu kasabada metrekare başına yaklaşık on sent karşılığında bir mülk edinebilirler.

Johann Mansson, "Kampanyaya Nisan ortasında başladık kısa bir süre sonra bazı mülkler satıldı. Ona göre bu, Stockholm'ün yaklaşık 120 kilometre güneybatısında bulunan topluluk için büyük bir başarı. Başımıza ne geleceğini asla hayal edemezdik" ifadelerini kullandı.

Birkaç gün önce yerel bir televizyon kanalı eyleme ilişkin haber yaptı, daha sonra uluslararası medya da olaya ilişkin haber yaptı. Bundan sonra şehir soruşturmalarla boğuldu.

BM Daimi Temsilcisi Yıldız, Suriye rejimi temsilcisine haddini bildirdi: 'Türkiye'ye ders verecek durumda değilsiniz' BM Daimi Temsilcisi Yıldız, Suriye rejimi temsilcisine haddini bildirdi: 'Türkiye'ye... Haberi Görüntüle

TALEP PATLAMASI YAŞANDI

Mansson, teklifiyle belediyenin seyrek nüfuslu bölgede daha fazla yaşam alanı yaratmak ve bölgedeki büyümeyi teşvik etmek istediğini söyledi. Büyüklükleri 700 ila 1200 metrekare arasında olan 30 mülk onlarca yıldır satılamadı. Artık Avrupa'dan, Asya'dan, ABD'den, Avustralya'dan ve Güney Amerika'dan ilgilenen taraflar var.

Belediye tüm teklifleri incelemek amacıyla satışı geçici olarak durdurdu. Geri kalan mülkler Ağustos ayı başında en yüksek teklifi verenlere açık arttırmayla satılacak. Alan başına birkaç avroluk fiyatlar artık geçmişte kalmalı.

Satın almayla birlikte yeni sahipler, mülkün üzerine iki yıl içinde bir ev inşa etmeyi taahhüt ediyorlar. Şu anda başka bir gereklilik bulunmamaktadır. Ancak CNN'e Mansson'un kuralları değiştirmeyi düşündüğünü söyledi . Belediye başkanı ayrıca kalıcı olarak ucuz mülkler sunmayı da hayal edebilir.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading