Yandex Metrica

100 milyondan fazla kişi izliyordu: Trump-Biden düellosuna damga vuran reklam! Go Türkiye

ABD mevcut başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, televizyonda seçim tartışmasında kozlarını paylaştı. İki liderin hararetli tartışması ise "Go Türkiye" reklamı ile bozuldu. 100 milyondan fazla kişinin takip ettiği düelloda verilen ilk arada "Go Türkiye"nin reklamı yayınlandı.

Dünya

29.06.2024, 08:56

Tüm dünyanın gözleri dün CNN’nin Atlanta’daki stüdyosuna çevrildi. ABD'nin mevcut başkanı Biden ve eski başkanı Trump'ı ağırlayan CNN, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi iki liderin kozlarını paylaşmasını milyonlarla buluşturdu. Trump program boyunca rakibine karşı net bir üstünlük sağlayamasa da Biden ikinci kez adaylık için yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi. 

Hayvan yetiştiricilerinden karbon vergisi alacak! Danimarka'nın aldığı karar yapay et üretimi yaygınlaştırır mı? Hayvan yetiştiricilerinden karbon vergisi alacak! Danimarka'nın aldığı karar yapay et... Haberi Görüntüle

EKONOMİ BIDEN'I TERLETTİ

Jack Tapper ve Dana Bash’in moderatörlüğünü yaptığı canlı yayında iki adaya ilk olarak ABD ekonomisinin durumu soruldu. Biden, Trump döneminde ekonominin çöktüğünü, işsizlik oranının yüzde 50 yükseldiğini belirterek, “Biz, kaos halinde bize bırakılan ekonomiyi toparladık, 15 bin yeni istihdam yarattık, 800 bin yeni üretim için pozisyon oluşturduk” diye konuştu.

Trump ise başkanlığı döneminde herkesin hayran kaldığı, ülke tarihinin en büyük ekonomisine sahip olduklarını savunarak, “Diğer ülkeler bizi örnek alıyordu. Ancak Kovid’e yakalandık ve 1929’da yaşadığımız gibi Büyük Bunalım’a düşmemek için gerekli parayı harcadık” ifadelerini kullandı. 

Trump, Kovid-19’a rağmen ekonomiyi düzlükte tuttuklarını savunarak, ardından gelen Biden’in özellikle düzensiz göçmenlerin akını ile ekonomiyi kötüleştirdiğini ve enflasyonu yükselttiğini öne sürdü. Ekonomideki vergi kesintilerinden cari açığa kadar yaşanan olumsuzluklardan birbirini suçlayan Biden ve Trump, ülke gündeminde çok tartışılan kürtaj konusunda da zaman zaman hararetli atışmalar yaşadı.

Ormanın içinde kayıp şehir keşfedildi! Antik kent piramitlerle dolu: İçinde ise bambaşka bir gizem var Ormanın içinde kayıp şehir keşfedildi! Antik kent piramitlerle dolu: İçinde... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE MOLASI

Öte yandan 100 milyondan fazla kişinin canlı izlediği Trump-Biden tartışmasında verilen ilk arada Go Türkiye reklamı yayınlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) önemli bir çalışmaya imza attı. Türkiye, ABD'de yılın en önemli olayı olarak görülen Trump ve Biden arasındaki başkanlık seçimleri münazaralarında dikkat çekici bir tanıtım kampanyasıyla izleyicilerin karşısına çıktı. 200'den fazla ülkede yayınlanan tanıtım kampanyası ile Türkiye'nin turistik cazibesi ön plana çıkartıldı.

Amerika'da milyonların izlediği Donald Trump ve Joe Biden arasında düzenlenen ilk başkanlık seçim münazarasının reklam arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) yürüttüğü tanıtım kampanyası izleyicinin karşısına çıktı. İstanbul reklamları, 27 Haziran 2024 tarihinde CNN Kanalı'nda saat 21.00'de başlayan ilk başkanlık tartışma programı sırasında yayınlandı.

Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN EŞSİZ GÜZELLİKLERİ TANITILDI

Program öncesi, arası ve sonrası olmak üzere üç farklı zaman diliminde gösterilen reklam spotlarıyla Türkiye'nin eşsiz güzellikleri ve kültürel zenginlikleri seyircilere tanıtıldı. Tartışma programı arası yayınlanan ilk reklam, 'Go Türkiye' sloganıyla dikkat çekti. Bu reklamlar, ABD'deki izleyicilere ek olarak CNN International üzerinden 200'den fazla ülkede de yayınlandı. Böylece Türkiye'nin tanıtımı küresel düzeyde geniş bir kitleye ulaştı. Türkiye'nin bu kapsamlı tanıtım kampanyası, Türkiye'nin turistik cazibesini ön plana çıkararak, ABD başkanlık seçimlerinin yoğun ilgi gören atmosferinde milyonlarca izleyiciye ulaşmasını sağladı.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading