Yandex Metrica

11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın alma kararı aldı! Komşu ülkeye saldıracak!

11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın alma kararı aldı! Komşu ülkeye saldıracak!

Kuzey Kore ile savaşın eşiğinde olan Güney Kore Polonya’dan 200 adet kamikaze İHA alıyor. Yaklaşık 11 milyon dolarlık anlaşma, Güney Kore’nin savunma kapasitesini arttıracak.  

Dünya

04.09.2024, 18:17

Güney Kore hükümeti, Polonya'dan yaklaşık 200 adet kamikaze insansız hava aracı (İHA) satın alma kararı aldı. Dev sözleşmenin değeri yaklaşık 14.6 milyar won (11 milyon dolar) olarak tahmin ediliyor ve ilk İHA'ların bu yıl içinde, geri kalanının ise 2025'e kadar teslim edilmesi öngörülüyor. 

"İsrail'i kim daha çok seviyor?" Trump-Harris kapışmasına damga vuran tartışma Haberi Görüntüle

KARDEŞ KAVGASI SAVAŞA DÖNÜŞÜYOR

Güney Kore savunma sanayisine güç katacak bu anlaşma, Kuzey Kore'ye gözdağı olarak görülüyor. Kardeş kavgası olarak adlandırılan Kuzey Kore-Güney Kore gerilimi atılan sert adımlar ile birlikte savaşa doğru evriliyor. 

Öte yandan Polonya’nın “Warmate” olarak bilinen kamikaze İHA’ları, Ukrayna’da kanıtlanmış performansları ve hızlı üretim kapasitesi ile dikkat çekiyor. Warmate sistemleri, çeşitli faydalı yüklerle donatılabilen çok rollü bir dolanan mühimmat İHA sınıfına giriyor. 30-240 km operasyonel menzil sunan bu İHA’lar, 2 saate kadar uçuş süresi ve 5 kg patlayıcı yük kapasitesine sahip Warmate 5.0 versiyonu ile etkili bir tehdit oluşturuyor.

Milyonları ekrana kitleyecek büyük gün! Trump ve Harris karşı karşıya geliyor Milyonları ekrana kitleyecek büyük gün! Trump ve Harris karşı karşıya... Haberi Görüntüle

DEV SÖZLEŞMELER İMZALANDI

Polonya’dan İHA satın alma karar Seul hükümeti ile Varşova hükümeti arasındaki savunma işbirliğinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.Temmuz ayında Polonya’ya gönderilen Güney Kore heyeti, bu alımın arkasındaki talebin resmi bir yanıtı olarak gerçekleşti. Polonya, daha önce Kore yapımı K9 kundağı motorlu obüsler ve K2 tankları ile büyük sözleşmeler imzaladı ve bu yeni anlaşma, benzer bir offset ticaret anlaşmasının parçası olarak görülüyor.

Polonya’nın Warmate İHA’ları, Ukrayna, Gürcistan ve diğer ülkelerdeki operasyonlarda başarılı bir şekilde kullanılmış ve dünya çapında birçok ülkeye ihraç edilmiştir. Polonya’nın Warmate 50 modeli, Kielce’deki MSPO 2024 savunma fuarında sergilendi. Bu uzun menzilli İHA, 50 kilogramlık bir harp başlığı taşıyabilir ve 1.000 kilometreye kadar mesafelerdeki hedeflere ulaşma kapasitesine sahiptir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading