Yandex Metrica

Sitede Ara

1.100 km dar geldi: Askerler 13 saat boyunca çalıştı: Sınır hattına 10.000'den fazla mayın döşendi

1.100 km dar geldi: Askerler 13 saat boyunca çalıştı: Sınır hattına 10.000'den fazla mayın döşendi

1100 kilometrelik Kore yarımadasındaki kan davası her geçen gün artarak devam ediyor. Dünyanın kardeş kavgası olarak adlandırdığı Güney Kore, Kuzey Kore gerilimi sınır hattına ulaştı. Seul'e göre, Kuzey Kore son zamanlarda askerleri kullanarak Kore arası sınır boyunca 10.000'den fazla mayın döşedi.

Dünya

17.07.2024, 17:39

Teknik olarak savaş halinde olan iki Kore arasında son yılların en gergin dönemlerinden biri 1950'den 1953'e kadar onları karşı karşıya getiren çatışma, barış anlaşmasıyla değil, ateşkesle sonuçlanmıştı. Seul Çarşamba günü yaptığı açıklamada, en son endişe kaynağı olan Kuzey Kore'nin geçtiğimiz günlerde Kore arası sınır boyunca zor koşullarda çalışan askerleri kullanarak on binlerce mayın döşediğini söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Bunaltıcı sıcağa ve muson mevsimine rağmen, Kuzey Kore ordusu ön hat bölgelerine mayın döşedi (...)" dedi. "Son zamanlarda yerleştirilen mayınların sayısının on binlerce olduğu tahmin ediliyor" diye ekledi.

Rusya çocuk parkını vurdu: Ukrayna'da çok sayıda ölü ve yaralı var Rusya çocuk parkını vurdu: Ukrayna'da çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

SINIR HATTI MAYIN İLE KAPLANDI

Bakanlık, bu tür patlayıcıların en az 10 kez patladığını ve Pyongyang'ın son aylarda zaten mayınlarla istila edilmiş askerden arındırılmış bölge boyunca savunmasını artırmak için yürüttüğü operasyonlar sırasında Kuzey Kore askerleri arasında "birkaç can kaybına" yol açtığını bildirdi.

Aynı kaynak, bu bağlamda müdahale eden Kuzey Koreli askerlerin kendilerini "yetersiz baraka koşullarında, hafta sonları veya görev değişikliği olmaksızın, günde ortalama 12 ila 13 saat çalışarak" barındırıldığını belirtti.

Aynı kaynağa göre bakanlığın yayınladığı fotoğrafta üç askerin içinde mayın bulunan tahta kutuları taşıdığı görülüyor. Başka bir fotoğrafta ise bir grup asker, yaralı askerlerini sedye üzerinde taşıyor.

F-16 savaş uçaklarına yeni silah: Yıkıcı ABD füzeleri Putin'i alarma geçirdi F-16 savaş uçaklarına yeni silah: Yıkıcı ABD füzeleri Putin'i alarma... Haberi Görüntüle

BALON SAVAŞLARI

Öte yandan Mayıs ayından itibaren iki ülke arasında balon savaşları yaşanıyor. Güney Kore'de bulunan aktivistlerin Kuzey Kore'deki ambargoyu delmek için gönderdiği balonlara Kuzey Kore'de dışkılı balon karşılığı gelmişti. 

Balon savaşlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde bir değerlendirmelerde bulunan Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, "Pisliklere sert bir uyarıda bulunuyoruz” diyerek Pyongyang'ın balon savaşı kampanyasında çıtayı yükseltebileceğini işaret etmişti. 

Ülkenin resmi medyası  Kim Yo-jong'un "Pisliklere bir kez daha sert bir uyarıda bulunuyoruz. Korkunç ve pahalı bir bedel ödemeye hazır olmalılar" açıklamasını ilk haber olarak geçti. Kim Jong-un'un küçük kız kardeşi uzun yıllardır Güney Kore ve ABD'ye karşı yürütülen baskı kampanyalarının yüzü olarak tanınıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading