113 İHA'lı taarruz fiyasko ile sonuçlandı: Karadeniz'in altını üstüne getirdiler

113 İHA'lı taarruz fiyasko ile sonuçlandı: Karadeniz'in altını üstüne getirdiler

Karadeniz'de tansiyon bir an olsun düşmüyor! Yaklaşık 3 yıla yakındır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı kentleri hayalet şehre dönüştürdü. Son oolarak 113 İHA ile taarruz kalkan Ukrayna birlikleri Rusya'yı karıştırdı. Moskova cephesi ise bu saldırıya güdümlü bomba ile karşılık verdi.

Dünya

03.10.2024, 14:37

Karadeniz'deki kanlı savaşa ilişkin son notlarını paylaşlan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın 113 insansız hava aracıyla (İHA) ülke topraklarına saldırdığını açıkladı. 

Açıklamalarına devam eden Rus Bakanlığı, "Geçtiğimiz gece, Kiev rejiminin Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere uçak tipi İHA'lar kullanarak yaptığı terör saldırısı girişimi durduruldu." notunu iletti. 

113 İHA'nın Rus hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini duyuran bakanlık, Belgorod bölgesinde 73, Voronej bölgesinde 25, Kursk bölgesinde 14 ve Bryansk bölgesinde 1 İHA’nın düşürüldüğü açıkladı.

Son dakika... Tel Aviv'de silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var Son dakika... Tel Aviv'de silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

BOMBARDIMAN SALDIRISI

Moskova cephesinin yanı sıra Ukrayna'dan da son gelişmelere ilişkin açıklamalar geldi. Kiev hükümetinin lieri Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Harkiv'de bir apartmanı güdümlü bombayla vurduğunu iddia etti. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zelenskiy, "Rusya'nın bu tür saldırılarının durması için Ukrayna, dünyadan, ortaklarından gerekli ve en önemlisi yeterli yardımı almalı." ifadelerini kullandı.

Her lider tam olarak ne yapılması gerektiğini biliyor diyerek paylaşımına devam eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Önemli olan kararlı olmaktır." yorumunu yaptı.

Saldıra ilişkin açıklama yapan Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov da bombardıman saldırısında 10 kişinin yaralandığını ve yaralılardan birinin 13 yaşındaki çocuk olduğunu açıkladı.

İzlemeye yürek dayanmaz: Filistin'de 10 yaşındaki çocuk kendini astı! İzlemeye yürek dayanmaz: Filistin'de 10 yaşındaki çocuk kendini astı! Haberi Görüntüle

78 İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Konuya ilişkin bir açıklamada Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergiy Popko'dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Popko, bu gece Rusya’nın Kiev’e “Şahed” model insansız hava araçları (İHA) kullanarak saldırı girişiminde bulunduğunu söyledi.

Hava saldırısı alarmının 5 saatten fazla sürdüğünü belirten Popko, Kiev çevresinde yaklaşık 15 İHA'nın düşürüldüğünü söyledi. 

Rusya’nın Ukrayna topraklarına 105 “ŞahedİHA kullanarak saldırı düzenlediği belirten Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise, 78 İHA'nın düşürüldüğü ve diğerlerinin elektronik harp sistemleri müdahalesi sonucu kaybolduğu ileri sürdü.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading