1300 ton ağırlığında füze ve radarlarla donatılmış gemi battı: Yapımı 6 yıl sürmüştü! Komşuda büyük yas var

1300 ton ağırlığında füze ve radarlarla donatılmış gemi battı: Yapımı 6 yıl sürmüştü! Komşuda büyük yas var

İran donanmasına ait bir savaş gemisi, Hürmüz Boğazı yakınındaki bir limanda tamir edilirken battı. Hükümet haber ajansı (IRNA), onarım sırasında 'Sahand' savaş gemisinin birçok tankına su girmesi nedeniyle dengesinin bozulduğunu bildirdi.

Dünya

09.07.2024, 11:23

Teşkilat, suyun sığ derinliği nedeniyle muhripin tekrar dengeye getirilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Ajans, yaralıların hastaneye kaldırıldığını söyledi ancak daha fazla bilgi vermedi.

Sahand Savaş Gemisi, adını İran'ın kuzeyindeki bir dağdan alıyor. Bu savaş gemisinin inşası altı yıl sürdü ve Aralık 2018'de Basra Körfezi'ne indirildi.

Son dakika... Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Tulkerim'deki katliamını kınadı: 'İsrail uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir' Son dakika... Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Tulkerim'deki katliamını kınadı: 'İsrail uluslararası... Haberi Görüntüle

1.300 TON AĞIRLIĞINDAKİ GEMİ BATTI

1.300 ton ağırlığındaki Sahant savaş gemisi, karadan karaya ve karadan havaya füzeler, uçaksavar bataryaları ve gelişmiş radar ve anti-radar yetenekleriyle donatılmıştı.

Ocak 2018'in başlarında, bir donanma destroyeri 'Demavand' bir kaza sonrasında Hazar Denizi'nde battı.

Bu, bir İran savaş gemisinin batışı ilk kez değil. Aynı şey, Ocak 2018'de Hazar Denizi'nde bulunan bir deniz destroyeri olan 'Damavand'ın mendireğe çarparak batması sırasında da yaşandı. İran medyasına göre Haziran 2021'de Umman Körfezi'nde çıkan yangının ardından bir başka savaş gemisi 'Kharg' battı.

 

Habere Tepki Ver

3

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading