Yandex Metrica

Sitede Ara

14 tugay toplandı, karşı taarruz başlıyor: Günde 1000 kişi orduya yazılıyor

14 tugay toplandı, karşı taarruz başlıyor: Günde 1000 kişi orduya yazılıyor

ABD başkentindeki NATO zirvesinin ardından gözler Rusya-Ukrayna savaşına çevrildi. Tüm taraflar, Ukrayna ordusunun çok yakında kuzeydoğudan başlayarak bir karşı taarruz gerçekleştirmesini bekliyor. Yeni operasyonlarda, yedekte tutulan 14 tugay da kullanılacak. Rus basını ve Kremlin ise yakında cephenin çok daha fazla ısınacağından neredeyse emin. 

Dünya

13.07.2024, 20:10

Washington'daki NATO zirvesinin tamamlanması sonrası gözler bir kez daha Rusya-Ukrayna savaşına çevrildi.

1000 kilometrelik cephe hattının özellikle Luhansk ve Donetsk bölgesinde çatışmalar son 2 haftadır yoğunluk kazanırken Ukrayna ordusu ise karşı taarruz için hazırlıklarını tamamladı. 

Rus medyası kanlı saldırıların çok yakında başlamasının beklendiğini bildiriyor.

Bombalar altındaki Çasiv Yar kasabası, savaşın daha da şiddetleneceği yerlerin başında geliyor.

Ukrayna ordusunun 14 tugay topladığını, hastaneleri ekipmanla donattığını ve özellikle Harkov yönündeki Vovçansk'a doğru bir püskürtme harekâtına girişeceğini ifade eden SvPressa, sözkonusu bölgede Rus birliklerinin 'Surovikin Hattı'na benzer savunma cephesi oluşturduğunu kaydediyor. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin büyük bir saldırı başlatma konusunda Batılı ülkelere söz verdiğini bildiren Rus medyası, aynı zamanda ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın "Önümüzdeki aylar Ukrayna için çok zor ve kritik olacak" şeklindeki sözlerini hatırlatıyor. 

Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Haberi Görüntüle

35 BİN KİŞİLİK TAZE KAN CEPHEYE 

Ruslar, Ukrayna ordusunun kuzeydoğuda büyük bir rezerv topladığını bildirirken, cepheyi izleyen uluslararası savunma uzmanları şu görüşü paylaşıyor: 

Ukrayna ordusunda keskin nişancı eğitimi

"Ukrayna ordusunun insan gücü, tahkimat ve mühimmatla ilgili durumu giderek iyileşiyor. Harkov cephesindeki durum Moskova'nın lehine değil. Önümüzdeki 2 ay özellikle zor olacak."

Ukrayna ordusunun hiç savaşa katılmamış 'taze kan' niteliğinde 14 tugay oluşturduğunu, bu birliklerdeki asker sayısının 35 bini bulduğu belirtiliyor. 

Odesa, Dinyeper (Dnipro), Harkov ve Nikolayev'de yeni sahra hastaneleri kuruldu. Bu hastanelerin toplamda 30 bine kadar yaralıyı barındırabilecek kapasitede olduğu kaydediliyor. Hastanelerde İngiltere, Danimarka, İtalya, Hırvatistan, Belçika ve Hollanda'dan doktorlar ve sağlık görevlileri bulunuyor. 

Herson ve Nikolayev kentlerinde çok sayıda yeraltı otoparkı ise savaşta hasar görmüş araçların tamiri için atölyelere dönüştürüldü. 

Kan donduran kareler! ABD'nin yıllardır sakladığı Hadisa katliamının fotoğrafları ortaya çıktı! Kan donduran kareler! ABD'nin yıllardır sakladığı Hadisa katliamının fotoğrafları ortaya... Haberi Görüntüle

F-16'LAR İLK KEZ KULLANILABİLİR 

Kremlin ise yakında başlayacak püskürtme harekâtından gayet emin görünüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun başarılı olabilme ihtimalini bile yadsımadı. 

"Bu taktiksel bir cephe. Düşman burada başarılı olursa bunu stratejik bir zafer olarak sunmaya çalışacaktır" diyerek Putin, Harkov-Vovçansk cephesine işaret ediyor. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski

Yeni saldırı dalgasında kara birliklerine F-16 savaş uçaklarının da destek vermesi bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, jetlerin transferine başlandığını bildirmişti. 

Kiev yönetimi sadece 10-20 arasında değil çok daha fazla uçağa ihtiyaç duyduklarını söylerken, ilk aşamada 20'ye yakın F-16'nın kullanılması bekleniyor. 

Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir alındı Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir... Haberi Görüntüle

RUS BASINI: GÜNDE 1000 KİŞİ YAZILIYOR

Rus basını ise orduya paralı askerler de dahil her gün ortalama 1000 personelin katılmakta olduğunu ileri sürüyor. 

Ocak ayından beri Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayan personel sayısının 190 bine ulaştığını ileri süren Ruslar, günlük kayıpların yerine yeni birliklerin kesintisiz olarak transfer edildiğini belirtiyor. 

Ukrayna'ya ise savaşa devam edebilmek için her 3 ayda bir 50 bin yeni asker gerekiyor. Kiev yönetimi, asker toplama konusunda büyük sorunlar yaşıyor. 

Bu nedenle tıpkı Ruslar gibi Ukraynalılar da yabancı paralı savaşçı kiralamaya yöneldi. Cephe hattında İspanyolca konuşan Güney Amerikalıların sayısı her geçen gün artıyor. 

Kolombiya'dan gelip Ukrayna ordusu saflarında savaşan milisler, sosyal medyada bu görüntüyü yayınladı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading