Yandex Metrica

150 bin ton petrol taşıyan gemiyi Husilere kaptırdılar: Ağır hasar alan gemi Kızıldeniz'de mahsur kaldı

150 bin ton petrol taşıyan gemiyi Husilere kaptırdılar: Ağır hasar alan gemi Kızıldeniz'de mahsur kaldı

Husilerin Kızıldeniz'de saldırdığı Yunan nakliye şirketine ait olan ve Liberya bayrağı taşıyan "MV Sounion" isimli geminin mürettebatını  kurtarıldığı, ağır hasar gören geminin burada mahsur kaldığı belirtildi.

Dünya

23.08.2024, 11:00

Husiler, Kızıldeniz'de 150 bin ton petrol taşıyan Yunan nakliye şirketine ait olan ve Liberya bayraklı MV Sounion gemisini hedef almıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Abda Sharif, gemideki mürettabın kurtarıldığını duyurdu. Ağır hasar alan geminin Kızıldeniz'de mahsur kaldığını bildiren Sharif, bu saldırıyla Yemen kıyılarının ve balıkçılarının tehdit edildiğini, çevresel felakete ise kapı aralandığını ifade etti. 

Avrupa Birliği askeri misyonu "ASPECTS" dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir Yunan nakliye şirketine ait olan ve Liberya bayrağı taşıyan "MV Sounion" gemisine çok sayıda füze fırlatıldığını ve bunun geminin motorunun arızalanmasına sebebiyet verdiğini duyurmuştu.

İşkenceden bir ölüm daha: İsrail hapishanelerine giren sağ çıkamıyor İşkenceden bir ölüm daha: İsrail hapishanelerine giren sağ çıkamıyor Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

Husiler, İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'de başlattığı saldırılar nedeniyle 31 Ekim'de İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya ve bazılarına da füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Buna karşılık ABD, bir koalisyon kurarak 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıklamıştı. AB ise Kızıldeniz'deki trafiği güvenli hale getiremek için 19 Şubat'ta Aspides misyonunu başlattığını duyurmuş, misyonun komutasını 5 Mart'ta İtalya üstlenmişti. Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading